Premierul Cîţu, ales preşedinte PNL, cheamă USR-PLUS la masa negocierilor, cu o condiţie: „Să scape de AUR şi PSD”

Proaspăt ales preşedinte la PNL, în urma congresului liberal desfăşurat sâmbătă, la Romexpo, Florin Cîţu a declarat că principala soluţie pentru formarea guvernului este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS.

25 sept. 2021, 20:19
Premierul Cîţu, ales preşedinte PNL, cheamă USR-PLUS la masa negocierilor, cu o condiţie: „Să scape de AUR şi PSD”

Florin Cîţu a declarat că îi aşteaptă pe liderii USR-PLUS la negocieri, dar după congresul acestora din weekendul 2-3 octombrie, cnd va fi ales noul preşedinte, dintre Dacian Cioş, câştigător al primului tur, şi Dan Barna. Premierul a pus şi o condiţie foştilor parteneri de guvernare, respectiv aceea de a se delimita de AUR şi PSD, de care s-au apropiat după ieşirea de la guvernare.

„Orice negociere viitoare poate avea loc doar atunci când cei USR PLUS se vor aşeza la masă. Şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi PSD. Nu ne băgăm în alegerile altor partide, avem opţiunea de premier. Vom vedea pe cine vor alege preşedinte la USR-PLUS”, a afirmat Florin Cîţu, după Congresul PNL de sâmnbătă, conform News.ro.

Întrebat ce şanse ar avea variata unui guvern minoritar PNL – UDMR susţinut de PSD, Cîţu a răspuns: „Şanse foarte mici. Cele mai mari şanse o are coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi minorităţile. Abordarea e aceeaşi ca întotdeauna, atâta timp cât ne vom face treaba în Guvern şi vom înţelege că nu sunt trei guverne, lucrurile vor merge bine”.

Şeful Guvernului a mai spus că „deocamdată nu se pune problema” negocierii portofoliilor.

Florin Cîţu ar putea numi miniştri tehnocraţi, dacă USR-PLUS nu revine la guvernare

Întrebat ce nume va propune pentru portofoliile care au aparţinut USR PLUS, Florin Cîţu a pus pentru prima dată problema unor miniştri tehnocraţi.

„Veţi vedea atunci. Nu am numele pentru niciun minister în acest moment. În acest moment consider că cei de la USR PLUS au prima şansă să îşi recapete ministerele. Dacă nu, trebuie să mergem cu titulari pentru portofolii în maximum 45 de zile, deci vor fi liberali, de la UDMR sau, posibil, tehnocraţi”, a spus Florin Cîţu.

„Eu pot să îi sun oricând, dar cred că până când va veni Congresul lor nu vor să negocieze ei”, a adăugat Cîţu, întrebat când îi va suna pe cei de la USR PLUS pentru a îi invita la masa negocierilor.

Citeşte şi: Ludovic Orban, primele declarații după ce a pierdut alegerile din PNL: Luni îmi dau demisia de la șefia Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai există niciun parteneriat de acum