Premierul Cîțu anunță reactivarea ajutorului financiar pentru părinți, dacă școlile vor fi închise din cauza pandemiei COVID-19

Părinţii vor primi din nou sprijin financiar de la Guvern dacă şcolile se vor închide şi cursurile se vor muta în online din cauza valului 4 COVID-19, a anunţat premierul Florin Cîţu, la Sinaia.

21 sept. 2021, 11:59
Premierul Cîțu anunță reactivarea ajutorului financiar pentru părinți, dacă școlile vor fi închise din cauza pandemiei COVID-19

Premierul Florin Cîțu anunță că Guvernul ar putea veni cu măsuri de sprijin pentru părinții care vor fi nevoiţi să rămână acasă cu copiii, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza numărului mare de infectări COVID-19. Este vorba despre un ajutor financiar de 75% din salariul mediul brut. Şeful Guvernului a anunţat că există resurse bugetare pentru o asemenea măsură.

„Am spus că vreau anul acesta că vreau prezență fizică și în continuare vom face tot posibilul să avem prezență fizică în anul școlar 2021/2022. Bineînțeles că dacă vom merge în această direcție și vom avea școli închise și părinți care trebuie să stea cu copiii acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut. Vom reintroduce acestă măsură pentru perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închide școala. Este vorba despre părinți care nu sunt în telemuncă. Măsurile există, le-am folosit anul trecut, le putem folosi și anul acesta. Resursele bugetare există”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, scenariu sumbru pentru București: Specialiștii spun că pragul de 6 la mia de locuitori va fi depășit în octombrie, pe o perioadă de maximum 14 zile. După aceea ne putem întoarce cu prezența fizică!

Potrivit ordinului comun emis de miniștrii educației și sănătății, în anul școlae 2021/2022, școlile vor fi închise doar dacă incidența în localitate depășește 6 cazuri la 1000 de locuitori. În cazul în care se descoperă cazuri de COVID-19 într-o clasă, sunt suspendate doar cursurile clasei respective.

Citeşte şi: Peste 1.000 de copii au fost depistaţi cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală


loading...