Peste 1.000 de copii au fost depistaţi cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală

Peste 1.000 de copii, preșcolari şi elevi au fost confirmați cu Covid-19, în prima săptămână din anul şcolar 2021 - 2022. De asemenea, puţin peste 600 de angajaţi din învățământ au fost depistaţi pozitiv.

17 sept. 2021, 17:26
Peste 1.000 de copii au fost depistaţi cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală

Elevii din 13 şcoli din opt judeţe vor învăţa online săptămâna viitoare, a anuţat vineri Ministerul Educaţiei.

Este vorba despre cinci unităţi scolare din Satu Mare, judeţul cu cea mai mare incidenţă COVID-19 din România la ora actuală, două unităţi şcolare din Cluj şi câte una din Sibiu, Arad, Caraş-Severin, Sălaj, Dolj şi Neamţ.

În prima săptămână de şcoală, peste 1.000 de copii, preșcolari şi elevi au fost confirmați cu Covid-19, în prima săptămână din anul şcolar 2021 – 2022.

„Astăzi, 17 septembrie 2021, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1.091
Număr personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 604
Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795
Nr. copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658„, a anunţat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că deocamdată nu se poate vorbi despre infectări COVID-19 generate de şcoală şi că speră „că nu vom avea o crestere atât de mare astfel încât să fie periclitată funcţionarea şcolilor”.

„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Ştiţi foarte bine că există o perioadă de incubaţie. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi, nu în şcoală. Peste două săptămâni vom putea să avem şi o concluzie relevantă cu privire la influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolii cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Sindicaliştii din învăţământ ameninţă că dau statul în judecată dacă vor fi obligaţi să plătească testele covid: „Ne obligă să plătim pentru eşecul lor”