Premierul Cîţu neagă zvonurile privind demisia sa: Cum să-mi dau demisia? Se spun multe prostii în spaţiul public

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că nu internţionează să demisioneze de la şefia Guvernului. "Cum să-mi dau demisia? Se spun multe prostii în spatiul public", a spus şeful Executivului, care a participat la deschiderii traficului pe Pasajul Mogoșoaia, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.

30 sept. 2021, 15:30
Premierul Cîţu neagă zvonurile privind demisia sa: Cum să-mi dau demisia? Se spun multe prostii în spaţiul public

Premierul Florin Cîţu neagă zvonurile privind demisia sa din fruntea Guvernului înaintea votului pe moţiunea de cenzură depusă de PSD şi pe care USR PLUS şi AUR au anunţat că o vor vota.

„Se spun multe prostii în spatiul public. Cum  să-mi dau demisia când este nevoie să luăm decizii pentru români? Asta ar fi ultimul lucru pe care îl facem. Noi nu sumtem PSD, noi nu ne dăm jos propriul Guvern. Noi suntem Partidul Naţional Liberal şi avem mandatul de a guverna România şi a face lucruri bune pentru români”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Dan Barna explică ruperea coaliţiei: „Au crezut că se poate guverna pe model medieval, în care unii sunt jupâni şi ceilalţi aplaudă”

 

Despre o eventuală demisie a fost întrebat premierul Florin Cîţu şi după şedinţa de Guvern de miercuri. Cîţu a spus că va face tot ce este posibil ca românii să aibă în continuare un Executiv cu puteri depline. El a adăugat că o demisie a sa din funcţia de prim-ministru ar fi un gest „iresponsabil” şi nu ar stinge conflictul politic.

„Dumneavoastră mă întrebaţi care e strategia mea de a câştiga un război. Nu pot să vă dezvălui strategia, dar vă spun că vom face tot ce putem în continuare să avem un Guvern cu puteri depline. Eu sper până vineri să aprobăm OUG, vineri va fi următoarea şedinţă de Guvern, prin care acordăm o compensare a facturii la energie şi gaze. Din punctul nostru de vedere e iresponsabil ce se întâmplă astăzi în Parlament. Cei care vor să dea astăzi Guvernul jos aruncă ţara în haos. Eu cred că există şi parlamentari responsabili în Parlament şi cu aceia vom discuta care pun mai presus interesul românilor în faţa celui personal sau cel de partid”, a explicat Cîţu.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită în plenul reunit al Parlamentului. Votul va fi dat marţea viitoare

Moţiunea de cenzură depusă de PSD

şi intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!” a fost citită în plenul reunit al Parlamentului, în lipsa premierului Florin Cîţu care a ales să meargă la inaugurarea Pasajului Mogoşoaia peste Centura Capitalei.

La final, pentru a nu fi „lupte de k1 pe microfon”, Ludovic Orban a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor va conduce şedinţa de marţi în care se dă votul pentru demiterea Guvernului Cîţu.

Votul pe moţiunea PSD urmează să fie dat marţea viitoare într-un plen reunit al Parlamentului. Liderul AUR, George Simion, a anunţat că parlamentarii din partidul său nu negociază cu PNL pentru ca Guvernul Cîțu să rămână în funcție şi vor vota moţiunea PSD.

Şi co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a afirmat că parlamentarii USR PLUS va vota moţiunea de cenzură a PSD, pentru că marţi a fost o decizie în Biroul Politic al partidului prin care s-a stabilit că că va fi votată prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu care ajunge la votul în Parlament.

„Ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-şi depună propria moţiune de cenzură şi apoi să nu participe la votul ei, dar nimic nu e exclus”, a adăugat el.