Premierul Ciucă, felicitări pentru reprezentanţii României la Olimpiada Internaţională de Informatică

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat, marţi, succesul excepţional al reprezentanţilor României la Olimpiada Internaţională de Informatică, care urcă ţara noastră pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii.

16 aug. 2022, 12:48
Premierul Ciucă, felicitări pentru reprezentanţii României la Olimpiada Internaţională de Informatică

România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti, a spus premierul Nicolae Ciucă. Şeful Executivului a felicitat, marţi, succesul excepţional al reprezentanţilor României la Olimpiada Internaţională de Informatică, care urcă ţara noastră pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii.

Citeşte şi: Structură an şcolar 2022-2023. Schimbări majore privind vacanţele

„Vara performanței românești este întregită de succesul excepțional care urcă România pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii!

Citeşte şi: România a câştigat o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică 2022, din Indonezia

Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu și domnului profesor Marius Nicoli! Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul și perseverența.

Mulțumiri familiilor voastre și Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii românești.

Rezultatele remarcabile din aceste zile, precum și cele obținute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generație de minți strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaționale și să reediteze valoarea școlii românești.

Susținerea excelenței, în egală măsură cu garantarea accesului la educație, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii și digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educației aflate în consultare publică și în noua Strategie Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă, recent aprobată de guvern”, a scris premierul Nicolae Ciucă.