Premierul Ciucă: Veniturile bugetului sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că Guvernul ia măsuri corecte şi responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuţia bugetară pe primele 8 luni. Veniturile bugetului sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere, explică şeful Guvernului.

27 sept. 2022, 10:47
Premierul Ciucă: Veniturile bugetului sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere

Guvernul ia măsuri corecte şi responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuţia bugetară pe primele 8 luni, afirmă premierul Nicolae Ciucă, subliniind că obiectivul constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creşterea nivelului de trai şi în modernizarea domeniilor esenţiale.

„Guvernul ia măsuri corecte și responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuția bugetară pe primele 8 luni:
Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei.
Ieri, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an, la 4,8%.

Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: FMI a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României pentru 2022, la 4,8%