Premierul Dacian Cioloş ajunge în faţa judecătorilor de la Instanţa Supremă în dosarul ICA

Premierul Dacian Cioloş este aşteptat luni la Instanţa Supremă, unde magistraţii vor discuta despre modul în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în dosarul privatizării ICA.

09 mai 2016, 06:42
Premierul Dacian Cioloş ajunge în faţa judecătorilor de la Instanţa Supremă în dosarul ICA

Mai exact, judecătorii analizează plângerea depusă de fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, împotriva deciziei de neîncepere a urmării penale pe numele premierului.

În anul 2014, fostul vicepreşedinte al AVAS a depus şi el o plângere în acest sens, însă aceasta a fost soluţionată prin clasare.

Cioloş era acuzat că, în calitate de ministru al Agriculturii, a dat curs, fără avizele necesare, cererii DNA de constituire a Ministerului ca parte civilă în dosar, scrie Antena3.

Citeşte şi: Statul are de recuperat 100 de milioane de euro de la Dan Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi în dosarul ICA

Dan Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi în dosarul ICA au de returnat statului nu 60 de milioane de euro, cât s-a vehiculat până acum, ci aproape 100 de milioane. Acest lucru reiese din motivarea judecătorului Camelia Bogdan, care spune că nu se confiscă doar sumele de bani, ci şi produsul lor, adică bunurile achiziţionate. Printre acestea, sediul Antenelor, turnul de la Grivco.