Premierul Dăncilă, întrevedere la Bruxelles cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti

Premierul Viorica Dăncilă a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti (World Jewish Restitution Organisation), Collette Avital, în cadrul căreia au fost evocate eforturile recente ale Românei în direcţia accelerării procesului de restituire a proprietăţilor evreieşti.

RomaniaTV.net
06 feb. 2019, 16:31
Premierul Dăncilă, întrevedere la Bruxelles cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti

„Au fost abordate relaţiile bilaterale România – Israel, prim-ministrul României subliniind că Statul Israel este pentru ţara noastră cel mai apropiat aliat şi partener strategic în Orientul Mijlociu. Au fost evocate eforturile recente ale Românei în direcţia accelerării procesului de restituire a proprietăţilor evreieşti, precum şi evoluţiile legislative legate de plata indemnizaţiilor pentru supravieţuitorii Holocaustului. S-a convenit continuarea cooperării dintre Guvernul României şi Organizaţia Mondială pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti pe aceste teme”, informează Guvernul. 

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre importanţa Israelului ca partener strategic al Uniunii Europene, pe o gamă extinsă de teme, de la stabilitatea regională şi contraterorism la dezvoltarea economică şi securitatea energetică, educaţie şi promovarea valorilor comune.

Totodată, conform sursei citate, şeful Executivului de la Bucureşti a prezentat, în cadrul întrevederii, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE, cu accent pe tema combaterii antisemitismului şi a combaterii negării Holocaustului.

Premierul Viorica Dăncilă se află într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la conferinţa ‘Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti din Europa – de la politici la acţiuni’.