Conflict exploziv în Fâşia Gaza: Premierul ascuns în buncăr, 30.000 de rezervişti mobilizaţi

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, se afla în Tel Aviv în momentul în care două rachete au fost lansate spre oraş joi după-amiază, şeful Guvernului adăpostindu-se într-un buncăr în momentul atacurilor. În acelaşi timp, statul evreu anunţă extinderea operaşiunilor în Fâşia Gaza şi a anunţat mobilizarea a 30.000 de rezervişti.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 19:15
Conflict exploziv în Fâşia Gaza: Premierul ascuns în buncăr, 30.000 de rezervişti mobilizaţi

Două rachete lansate joi după-amiază din Fâşia Gaza au căzut în apropiere de oraşul Tel Aviv. Una dintre rachete a căzut în Marea Mediterană, iar cealaltă la sud de oraşul israelian, informează site-ul de ştiri Ynetnews.com.

Atacurile au fost revendicate de Brigăzile Al-Qods, aripa militară a Jihadului Islamic, şi de Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa militară a mişcării Hamas.

Escaladarea violenţelor intervine în a doua zi a operaţiunii israeliene „Pilonul Apărării”, care constă în raiduri aeriene şi atacuri de artilerie împotriva grupărilor islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării Hamas.

În total, raidurile aeriene s-au soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 150 în Fâşia Gaza. Printre victime figurează Ahmad Jaabari, liderul aripii militare a mişcării islamiste Hamas, ucis miercuri într-un raid aerian israelian.

În Israel, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a provocat moartea a trei persoane în sudul ţării.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări că statul evreu va continua „să întreprindă toate acţiunile necesare pentru apărarea populaţiei” de rachetele lansate din Fâşia Gaza.

Dealtfel, ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a aprobat joi mobilizarea a 30.000 de rezervişti, care trebuie să fie disponibili în orice moment, în contextul operaţiunilor din Fâşia Gaza, o decizie care sugerează posibilitatea declanşării unei invazii terestre israeliene.

Suntem pe cale să extindem campania de raiduri în Fâşia Gaza„, a declarat, conform AFP, generalul Yoav Mordechai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.