Premierul elen, Giorgios Papandreou, a obţinut încrederea Parlamentului

Premierul elen, Giorgios Papandreou, a obţinut încrederea Parlamentului, în urma votului desfăşurat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Preşedintele de şedinţă a anunţat că 153 dintre cei 298 de deputaţi prezenţi au votat în favoarea guvernului, în timp împotrivă au votat 145 de parlamentari.

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 06:23
Premierul elen, Giorgios Papandreou, a obţinut încrederea Parlamentului

Votul de încredere este esenţial pentru ratificarea acordului european de salvare a Greciei şi reducere a datoriilor ţării.

Premierul Giorgios Papandreou a cerut votul de încredere luni, după ce şi-a anunţat intenţia de a convoca un referendum privind planul de salvare, la care a renunţat însă după trei zile, ca urmare a panicii create pe pieţele financiare şi a presiunilor exercitate asupra sa de ceilalţi lideri europeni.

Premierul elen, Giorgios Papandreou, a cerut vineri seară formarea unei coaliţii guvernamentale „mai largi” pentru a asigura susţinerea acordului european de reducere a datoriilor Greciei.

„Votul de încredere este un mandat pentru un acord politic mai larg în vederea susţinerii acordului european”, a spus Papandreou, înainte de votul din Parlament, adăugând că „este necesar un sprijin mai larg şi onest”.

El a afirmat că acordul european de salvare financiară a Greciei, adoptat în noaptea de 26 spre 27 octombrie la Bruxelles, este „determinant pentru viitorul ţării” şi este „poate ultima şansă” de evitare a falimentului ţării.