Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat

Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 07:40
Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, premierul Emil Boc a semnat în cursul după-amiezii demisia lui Raed Arafat, după ce acesta şi-a depus demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Înainte ca premierul să accepte demisia, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, declarase că a luat la cunoştinţă cu regret de decizia lui Raed Arafat de a demisiona şi că nu ştie dacă premierul o va accepta.

„Este regretabil că s-a ajuns la această situaţie. Am încercat să-l conving, l-am rugat să se concentreze pe îmbunătăţirea proiectului de lege şi să nu proiectăm o ipoteză care poate fi negativă. Este o decizie personală şi, cu regret, am luat cunoştinţă de ea”, a spus ministrul Sănătăţii.

Anterior, ministrul Sănătăţii declarase că l-a invitat pe subsecretarul de stat Raed Arafat la o discuţie pe tema proiectului de lege a Sănătăţii. Ritli i-a transmis lui Arafat că nu trebuie „să proiectăm o imagine dezastruoasă asupra acestei legi” şi că „legea trebuie discutată fără resentimente”.

Scandal la nivel înalt pe Legea Sănătăţii. Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, s-a certat la cuţite cu preşedintele Traian Băsescu pe marginea proiectului Legii Sănătăţii într-o emisiune televizată. Raed Arafat a declarat că ia în serios varianta demisiei, o decizie în acest sens urmând să o ia în cursul acestei zile.

Era o discutie care a reflectă poziţiile celor doi, n-am avut altă poziţie decât să ne aşezăm să discutăm despre această lege. (…)  Eu l-am invitat pe colegul meu să ne aşezăm să discutăm cu argumente pro şi contra pe acest segment de lege. Domnul preşedinte vede lucrurile global, în acest punct are dreptate, legea trebuie discutată fără resentimente. Nu sunt de acord să proiectăm o imagine dezstruoasă asupra acestei legi„, a comentat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, contrele dintre şeful statului şi subsecretarul de stat Raed Arafat.

Legat de o eventuală demisie a lui Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii, ministrul Ladislau Ritli a declarat „este om cu experienţă şi respect decizia dânsului”.

Dezbatere RTV.net: Ar trebui să demisioneze Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii? Scrie-ne părerea ta AICI.