Premierul Estoniei are coronavirus. Ţara cu a doua cea mai mare rată de infecţie pe cap de locuitor în UE a înăsprit restricţiile

Premierul Estoniei Kaja Kallas s-a infectat cu noul coronavirus, starea sănătăţii sale fiind una bună, a anunţat guvernul eston, informează Reuters, citat de Agerpres.

16 mart. 2021, 10:10
Premierul Estoniei are coronavirus. Ţara cu a doua cea mai mare rată de infecţie pe cap de locuitor în UE a înăsprit restricţiile
Premierul Estoniei are coronavirus. Sursa FOTO: Pixabay

Premierul Estoniei are coronavirus. Din fericire, Kallas se confruntă doar cu o febră uşoară, care nu o împiedică să-şi exercite atribuţiile. Prim-ministrul eston a făcut apel la populaţie să continue să respecte toate măsurile sanitare, întrucât ”virusul este răspândit în toată Estonia”.

Premierul Estoniei are coronavirus. Mesajul premierului către estonieni

Le cer tuturor să ia măsuri de precauţie, să poarte o mască în interior, să limiteze contactul cu alte persoane, să lucreze de la distanţă, dacă este posibil să stea cât mai mult acasă, deoarece virusul este răspândit în toată Estonia”, a declarat Kaja Kallas, într-un comunicat.

Citeste si Ţara din UE care se închide total timp de o lună. 98% din cazurile noi de Covid sunt infectări cu tulpina britanică

Cu câteva zile în urmă, autorităţile de la Tallinn au extins restricţiile. Astfel, au fost interzise reuniunile cu grupuri mai mari de două persoane, magazinele neesenţiale au fost închise şi restaurantele au început să livreze la domiciliu. Estonia înregistrează a doua cea mai mare rată de infecţie pe cap de locuitor în Uniunea Europeană după Republica Cehă.

Citeste si A apărut tulpina franceză a coronavirusului. Cât este de contagioasă

Pe 9 martie, Estonia a intrat în carantină timp de o lună pentru a contracara propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19, a anunţat şefa guvernului eston Kaja Kallas. Un studiu recent arată că această variantă reprezintă circa 13% din contaminările cu SARS-CoV-2 la nivelul întregii ţări.

Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil”, a afirmat premierul Kaja Kallas într-o declaraţie televizată, citată de news.err.ee. „Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare”, a adăugat ea, precizând că noile restricţii sunt legate de propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19. Potrivit şefei guvernului estonian, această variantă a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate.

Din 23 februarie, în această ţară baltică au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri zilnic. Ca răspuns la creşterea numărului de contaminări, guvernul de la Tallin a înăsprit restricţiile, de mai mult timp relaxate faţă de ţările vecine, Lituania şi Letonia.