„Ca să nu te faci de râs ca Viorica Dăncilă, este necesară…”. Premierul, exemplu la testul de română al unui elev de la Bac 2019:

Un elev a dat-o exemplu pe Viorica Dăncilă la Bacalaureat. Cum a rezolvat unul din subiectele de la Limba română.

02 iul. 2019, 07:48
„Ca să nu te faci de râs ca Viorica Dăncilă, este necesară…”. Premierul, exemplu la testul de română al unui elev de la Bac 2019:

Subiectele la Limba și literatura română date la Bacalaureat au fost “de nivel mediu”, a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Monica Anisie, de la Colegiul Național Tudor Vianu din București. “Se poate obține cu ușurință nota 7”, a precizat aceasta. O cerință la care elevii puteau greși din neatenție a fost la primul subiect, iar punctul B care le cerea acestora să argumenteze necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs a generat și răspunsuri inedite, a adăugat Anisie.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Care este subiectul la care elevii puteau greşi din neatenţie. Explicaţia unei profesoare de la Vianu

Punctul B de la Subiectul I avea următoarea cerință: “Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală”. 

Monica Anisie, profesoară de Limba română la Colegiul Național Tudor Vianu din București, a declarat pentru Edupedu.ro că “Unul dintre elevii mei mi-a spus că a făcut trimitere, atunci când a argumentat necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs, la situația în care a fost pus premierul Viorica Dăncilă. El a argumentat că e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă“.

Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educației, iar în prezent este coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

Din punct de vedere al subiectului, este corectă argumentarea: să îți construiești un discurs astfel încât să nu ajungi să te faci de râs. A făcut parte din argumentare“, a adăugat Anisie.

Mai multe detalii pe edupedu.ro