Premierul Florin Cîţu anunţă că nu ia în calcul o remaniere a Guvernului

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat sâmbătă cu a doua doză de vaccin, iar la final a vorbit şi despre planurile Guvernului în contextul scandalurilor tot mai dese din Coaliţie.

06 feb. 2021, 12:49
Premierul Florin Cîţu anunţă că nu ia în calcul o remaniere a Guvernului

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu ia în calcul o remaniere guvernamentală în acest moment, iar coaliţia deşi este una nouă devine din ce în ce mai puternică în fiecare zi. „Cred că bugetul va consolida această coaliţie”, a precizat şeful Executivului şi a mai spus că nu există tensiuni în coaliţie.

Premierul Florin Cîţu – Nu iau în calcul remanierea în acest moment. Nu sunt scandaluri. E o coaliţie nouă, care vine după câţiva ani de zile de campanie electorală, dar e o coaliţie care devine din ce în ce mai puternică în fiecare zi şi cred că bugetul va consolida această coaliţie.

Chestionat dacă există tensiuni cu ministrul Sănătăţii şi cum apreciază că a gestionat Vlad Voiculescu situaţia în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”, premierul a răspuns: „Nu există tensiuni, da ne contrazicem pentru că cred că informaţiile întotdeauna ajung la noi în acelaşi timp”.

„Nu sunt adeptul măsurile punitive când vine vorba de campania de vaccinare. E adevărat că dacă există încălcări flagrante ale modului în care noi trebuie să facem vaccinare, persoanele trebuie să răspuns. Nu am primit informări până acum că există aşa ceva. În ceea ce priveşte tragedia de la Matei Balş, aştept raportul de la Ministerul Sănătăţii. Cum o să îl am o să ies public”, a completat premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu s-a vaccinat cu a doua doză: „Vom încerca să producem vaccinul anticovid în România, la Cantacuzino”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat sâmbătă dacă România va achiziţiona vaccin din Rusia sau China, că nu va face acest lucru şi că a fost trimisă o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Cominisia Europeană, iar ţara noastră şi-a arătat disponibilitatea de a produce vaccinul împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino.

„Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comiisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a declarat Florin Cîţu, chestionat dacă România a demarat discuţii cu Rusia sau China pentru a achiziţiona vaccinul, în contextul în care Ungaria a luat două milioane de doze de vaccin Sputnik.

Întrebat când vom începem să producem vaccinul, premierul a răspuns: „Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”.