Premierul Florin Cîţu: Păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie

Premierul Florin Cîţu s-a declarat mulţumit de cum decurge campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România şi a anunţat că obiectivul actualei guvernări este de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie.

23 ian. 2021, 11:12
Premierul Florin Cîţu: Păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie
Premierul Florin Cîţu: Păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie

„Campania de vaccinare merge bine”, a scris premierul Florin Cîţu pe pagina de Facebook.

Şeful Executivului a precizat că deşi „toate țările depind de numărul de doze de vaccin”, „totuși, datele arată clar că Romania este printre țările care a pregătit foarte bine aceasta campanie”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că obiectivul actualei guvernări este de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie.

„Continuam în același ritm și păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie și cel puțin 1.2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie”, a mai scris Florin Cîţu.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 22 ianuarie. Aproape 39 de mii de români, imunizaţi în ultimele 24 de ore

Premierul a atras însă atenţia că „în continuare trebuie să respectăm regulile de protecție anti-coronavirus PESTE TOT și TOT TIMPUL”.

„Doar așa am reușit să reducem numărul de infectări până acum”, a conchis Florin Cîţu.

Citeşte şi: Beatrice Mahler avertizează: Oamenii nu mai vin să se testeze. Poate urma o explozie de îmbolnăviri

 

Raed Arafat, avertisment teribil înainte de relaxare: „Lumea trebuie să înțeleagă!”. Când vom scăpa de restricţii?

Raed Arafat spune că trebuie să rămânem în continuare precauți, chiar dacă aproape peste tot în lume s-au început campaniile de vaccinare împotriva virusului care a făcut nenumărate victime de la finalul anului 2019. Acesta subliniază că nu putem spune că totul a revenit la normal şi precizează că riscul de contaminare este încă ridicat. Așadar, mai avem de așteptat până scăpăm de restricții.

„E încă de recomandat să fim precauți și să nu sărim la toate, să spunem totul este normal. Și, atenție, nu este totul normal și riscul de răspândire este încă destul de mare. Și lumea trebuie să înțeleagă că singura modalitate prin care să menținem controlul situației, cât de cât, este prin mască, prin măsurile de protecție, prin distanțare. Astea sunt modalitățile care ne permit să controlăm situația”, a spus Raed Arafat.

Când scăpăm de restricții
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a vorbit și despre importanța imunizării. Acesta a precizat că se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată. „Nu, în momentul în care ajungem la un procent mare din populație vaccinată, acestea poate că intră sub control. Asta este și motivul pentru care se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată. Suntem la începutul campaniei de vaccinare. România nu stă rău comparativ cu alte țări. Dar suntem dependenți de numărul dozelor care se primesc. Acuma, primim de la Pfizer, urmează să intre dozele de la Moderna și bineînțeles așteptăm autorizarea la Astra Zeneca și Față de Moderna și Pfizer, Zeneca nu are nevoie de condiții de lanț de frig la – 20 de grade cum sunt celelalte două vaccinuri”, a mai spus Raed Arafat.