Premierul Florin Cîțu pregăteşte o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie. Mai mulţi miniștri PNL şi USR PLUS sunt pe lista neagră – SURSE

Premierul Florin Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie, scrie G4media.ro citând surse politice. Potrivit acestora, pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează mai multe nume din rândul liberalilor, dar şi de la USR PLUS.

25 iun. 2021, 13:11
Premierul Florin Cîțu pregăteşte o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie. Mai mulţi miniștri PNL şi USR PLUS sunt pe lista neagră – SURSE

Premierul Florin Cîțu pregăteşte o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie, scrie G4Media.ro. Pe „lista neagră” a premierului Florin Cîţu s-ar afla ministrul Adrian Oros (Agricultură), ministrul Alexandru Nazare (Finanțe) și încă un liberal. De asemenea, Florin Cîţu ar fi nemulţumit şi de activitatea mai multor miniştri USR PLUS, precum Claudiu Năsui (Economie), Ioana Mihăilă (Sănătate) şi Ciprian Teleman (Digitalizare).

Citeşte şi: Adrian Oros, prima reacţie despre o posibilă remaniere. „Aud pentru prima oară despre această listă neagră”

Antena 3 a vechiculat și alte nume de miniștri remaniabili de la USR PLUS. Este vorba despre Cristian Ghinea, de la Investiţii şi Fonduri Europene, şi Stelian Ion, de la Justiţie.

Citeşte şi: Marian Murguleţ, secretarul de stat demis de Cîţu la 24 de ore după numire: „Nu ştiu ce informaţie confidenţială ar fi primit premierul despre mine. O poate face publică”

„Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal. Dacă după o repriză un jucător nu a dat randament iar pe banca de rezerve sunt jucători mai valoroși sau mai proaspeți, e absolut normal să se treacă la schimbarea jucătorului obosit care nu a fost suficient de performant. Sigur că, având în vedere că suntem într-o coaliție, este logic și normal că premierul va sta de vorbă și cu liderii coaliției, dar decizia finală este la prim-ministru. El este cel care contează și cel care decontează atât victoriile, cât și un eventual eșec”, a declarat prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, pentru G4media.ro.

„Dacă ne uitam la primele șase luni de guvernare putem să vedem rezultate excepționale în domeniul economic, și ușoare întârzieri ale reformelor pe zona administrativă și, sigur, pe anumite reforme majore promise de către coaliție în timpul campaniei electorale. Aici vina nu este a lui Florin Cîțu, ci de multe ori au fost, după cum s-a plâns atât el cât și Dan Barna, disfuncționalități între Guvern și Parlament”, a explicat Rareş Bogdan.

Evaluarea ministrilor nu se va va face în funcție de simpatia sau apropierea dintre miniștri și liderii politici care azi se luptă pentru poziții în cadrul celor două partide. (…) Nu contează taberele din care e ministru, contează strict performanța lui”, a mai declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.ro.

 

Adrian Oros, prima reacţie despre o posibilă remaniere. „Aud pentru prima oară despre această listă neagră”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a declarat, joi, că nu ştie că s-ar putea afla vreo „listă neagră” în cazul în care premierul Florin Cîţu va recurge la o remaniere a actualei formule guvernamentale.

„Nu ştiu să fiu pe vreo listă neagră. Nu mi-a spus acest lucru premierul. Aud pentru prima oară despre această listă neagră”, a declarat Adrian Oros, în cadrul unei conferinţe de presă la Piteşti.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu a auzit de o posibilă remaniere.

„Nu am auzit de acest lucru. Sunt mulţumit de echipa guvernamentală liberală. Domnul Oros a fost membru şi în echipa mea. Nu am auzit de o astfel de intenţie”, a afirmat Ludovic Orban, după ce a fost întrebat dacă Adrian Oros şi Adrian Nazare, ministrul Finanţelor, s-ar afla pe lista membrilor Guvernului care ar putea fi schimbaţi din funcţie.

La începutul săptămânii, premierul Florin Cîţu a declarat că nu-şi doreşte, pe termen scurt, o remaniere. Şeful Executivului a afirmat că va lua o astfel de decizie dacă va vedea că aceasta va duce la un guvern mai puternic, un guvern care va implementa mai repede măsurile asumate prin programul de guvernare, conform Agerpres.