Premierul Florin Cîţu a primit cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID: Presiunea este foarte mare pe spitale, singura soluție este să ne vaccinăm

Premierul Florin Cîţu a primit, duminică, a treia doză de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

03 oct. 2021, 11:17
Premierul Florin Cîţu a primit cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID: Presiunea este foarte mare pe spitale, singura soluție este să ne vaccinăm

Prim-ministrul Florin Cîţu a primit astăzi, la ora 11.00, doza de rapel (booster) împotriva Covid-19. Şeful Executivului a fost imunizat la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Am făcut a treia doză de vaccin recomandată de medici pentru a mă proteja în continuare de coronavirus. Îi încurajez pe toţi cei care s-au vaccinat şi au deja şase luni să vină să îşi facă a treia doză”, a spus premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu a transmis ca persoanele de peste 65 de ani să se vaccineze „urgent”.

„Mai ales persoanele care sunt peste 65 de ani, persoane care au deja probleme ar trebui să vină urgent să se vaccineze. Îi încurajez pe toţi românii care nu s-au vaccinat să vină să se vaccineze. Majoritatea covârşitoare, absolută a persoanelor care astăzi de îmbolnăvesc şi care ajung în spital sunt persoane nevaccinate. Este foarte important, aţi văzut presiunea pe spitalele din România, este foarte important să ne vaccinăm. Este soluţia sigură pe care o avem acum este să ne vaccinăm”, a mai precizat premierul.

Anterior, şi alţi membri ai Guvernului au primit doza de rapel (booster). Printre ei şi ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 2 octombrie 2021. Mai mulţi români s-au imunizat cu doza a treia decât cu prima!

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, s-a vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin anti COVID-19 la Huşi

Fostul ministru al Sănătății și, în prezent, președinte al comisiei de sănătate și familie, din Camera Deputaților, s-a vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva infectării cu virusul SARS COV 2 sâmbătă, la Huși.

“Domnul Dr.Tătaru Nelu a dat startul la doza 3, la Centrul de vaccinare Huși. Urmați exemplul, având grijă de sănătatea dumneavoastră”, a fost mesajul transmis public, de către cadrele medicale din centrul de vaccinare, înființat în sala de sport municipală, potrivit Vremea Nouă.

Citeşte şi: În Timișoara, primul mare oraș cu incidența de peste 6 la mie, oamenii cer cu disperare a treia doză de vaccin

Vaccinarea anti-COVID cu doza a treia a început de marţi, 28 septembrie, şi în România.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză (booster) se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.