Premierul Giorgia Meloni mai taie ajutoarele pentru încă 200.000 de italieni: „Adevărata reţetă împotriva sărăciei este munca”

Sunt aproximativ 200.000 de persoane care își vor pierde ajutorul social cunosut sub numele de "Venit de cetățenie", odată cu introducerea noilor măsuri ale guvernului Meloni.

10 aug. 2023, 16:38
Premierul Giorgia Meloni mai taie ajutoarele pentru încă 200.000 de italieni: „Adevărata reţetă împotriva sărăciei este munca”

„În ceea ce privește numărul de persoane pe care le considerăm angajabili, în intervalul de vârstă 18-59 de ani, la începutul anului, odată cu modificarea, prognozam în jur de 400.000 de persoane. Acum cei care vor rămâne fără acest venit, deoarece nu sunt considerați vulnerabili sunt în jur de 200.000”, a spus ministrul Muncii în guvernul Meloni, Marina Calderone.

Ministrul a precizat apoi că referința, când vine vorba de cifre, este întotdeauna la gospodării, întrucât aceasta era definiția pe care a dat-o Venitul de Cetățenie: „75% sunt formate din gospodării monoparentale, deci cu o singură componentă”, scrie Fanpage.it, citat de Stiridiaspora.

Calderone apără apoi guvernul de acuzațiile făcute de opoziție, potrivit cărora coaliția ar pune în aplicare măsuri împotriva persoanelor vulnerabile.

„Încercăm să evidențiem un concept fundamental și anume că adevărata rețetă împotriva sărăciei este munca. Acestea sunt bazele pe care am construit reforma venitului de baza”, susține ministrul.

„Guvernul, prin premierul Meloni, este deschis la dezbatere”

„Cifrele vorbesc și ne spun că piața muncii dă răspunsuri în ceea ce privește angajările și locurile de muncă care există. Nu i-am lăsat în urmă pe cei fragili, dimpotrivă ne-am asigurat că în legea conversiei a existat o nouă deschidere și o revizuire a acestui concept de fragilitate, doar pentru a ne asigura că oricine are nevoie are sprijin”.

În cele din urmă, ministrul Muncii a vorbit și despre întâlnirea care va avea loc, vineri, 11 august, între guvern și opoziție cu privire la salariul minim.

„Guvernul în acest moment, prin premierul Meloni, este deschis la dezbatere, cred că este absolut corect, corect și necesar. Apoi se vor face toate aprecierile și se va defini următorul drum”, a explicat ministrul, subliniind însă că este încă  precoce să spunem ce s-ar putea întâmpla: „Să așteptăm vineri și atunci va trebui să tragem concluzii”.

Citeşte şi: Emil Boc, primarul Clujului, intervine în scandalul Gheboasă după prestația de la Untold: „Limitele libertății de exprimare există”