Premierul grec Alexis Tsipras îşi exprimă încrederea într-un acord cu creditorii

Premierul grec Alexis Tsipras, care a făcut miercuri declarații pentru prima dată de la încheierea negocierilor tehnice privind al treilea plan de ajutor pentru Grecia, și-a declarat încrederea în încheierea definitivă a unui acord, prezicând eșecul celor care ar fi avut 'un plan ascuns' împotriva Greciei, relatează AFP.

12 aug. 2015, 14:35
Premierul grec Alexis Tsipras îşi exprimă încrederea într-un acord cu creditorii

Tsipras a indicat că rămâne încrezător în încheierea unui acord și că este pregătit să pună capăt incertitudinii economice din țară, prezicând un eșec al celor care ‘ar fi avut un plan ascuns pentru a reamenaja zona euro folosindu-se de Grecia’.

Tsipras cere parlamentului să ratifice acordul cu creditorii până joi

În timp ce optimismul este cvasi-general printre creditori, existând speranța că acordul va fi acceptat foarte repede la nivel politic, unele țări, precum Germania sau Finlanda, par să fie reticente.

Textul acordului dintre guvernul grec și creditorii asupra unui al treilea plan de ajutor pentru țară în schimbul unor ajustări bugetare și reforme a fost depus la parlament în noaptea de marți spre miercuri în vederea ratificării de către deputați, a anunțat site-ul parlamentului elen.

Proiectul de lege de circa 400 de pagini intitulat „Ratificarea proiectului convenției de finanțare prin Mecanismul european de stabilitate și reformelor pentru punerea în aplicare a acordului de finanțare” a fost postat pe site-ul parlamentului. Marți după-amiază, prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut președintei parlamentului să convoace deputații pentru un vot în sesiune plenară joi, amintește AFP.