Tsipras cere parlamentului să ratifice acordul cu creditorii până joi

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut parlamentului să se întrunească pentru a aproba până joi acordul cu creditorii internaționali privind al treilea program de asistență financiară de 85 de miliarde de euro, transmite Reuters, citând un comunicat al guvernului de la Atena.

11 aug. 2015, 18:10
Tsipras cere parlamentului să ratifice acordul cu creditorii până joi

Într-o scrisoare trimisă președintelui parlamentului, Tsipras afirmă că dorește ca proiectul de lege să fie înaintat acestui for în cursul serii de marți, pentru a putea fi apoi distribuit deputaților, discutat în comisia de resort miercuri și votat joi.

Natura crucială a situației necesită întrunirea imediată a parlamentului pentru a continua aprobarea acordului și a permite plata primei tranșe„, se arată în scrisoarea premierului, dată publicității pe site-ul guvernamental.

Atena dorește ca acordul tehnic convenit cu creditorii să fie ratificat de legislativ în timp util pentru a fi aprobat de miniștrii de finanțe din zona euro până vineri. Aceasta va permite Greciei să primească prima tranșă din împrumut până pe 20 august, când trebuie să achite o datorie de 3,2 miliarde de euro către BCE.

Reuniune Eurogrup, vineri, pe tema acordului Greciei cu creditorii internaţionali

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro se vor reuni vineri, la Bruxelles, pentru a dezbate şi, eventual, pentru a aproba acordul tehnic privind noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei.

Miniştrii Finanţelor din zona euro se vor întâlni vineri pentru aprobarea acordului dintre Grecia şi creditorii internaţionali. Uniunea Europeană face din nou un pariu major. Să sperăm că acest pariu va readuce lucrurile la normalitate„, a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei, potrivit site-ului cotidianului Ekathimerini.

Citeşte şi Grecia s-a pus la adăpost. Are 85 de miliarde bani pentru finanţare timp de 3 ani şi 10 miliarde pentru bănci