Premierul intervine în cazul jurnalistei cu băiatul bolnav: Sistemul e defect rău. Vreau un proiect pentru reducerea birocraţiei

Prezentatoarea de ştiri Magda Vasiliu se află în Italia, la tratament, cu băieţelul ei care a fost diagnosticat recent cu cancer. Jurnalista s-a plâns că nu a putut să-şi ia concediu medical din cauza birocraţiei din România. Premierul Tudose intervine în acest caz şi îi cere ministrului Sănătăţii să rezolve problema.

27 iul. 2017, 13:46
Premierul intervine în cazul jurnalistei cu băiatul bolnav: Sistemul e defect rău. Vreau un proiect pentru reducerea birocraţiei

Băieţelul Magdei Vasiliu, a fost diagnosticat cu teribila maladie acum trei luni. Prezentatoarea de ştiri şi-a internat copilul într-un spital din Roma şi a fost uimită de sistemul de sănătate din Italia.

„Internarea de urgenţă a copilului meu nu a fost condiţionată de niciun act! Vlad a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să am iniţial niciun document. Abia apoi m-au întrebat de cardul european. Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea şi i-am rugat să nu oprească investigaţiile. Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!»”, scrie Magda Vasiliu, pe contul ei de facebook.

Pentru a fi alături de băiatul ei în spitalul din Roma, Magda Vasiliu a încercat să-şi ia concediu medical, dar s-a lovit de birocraţia absurdă din România. VEZI AICI POVESTEA PREZENTATOAREI MAGDA VASILIU

Joi, şeful Guvernului i-a cerut ministrului Sănătăţii să rezolve problema.

„E în public un caz care atrage atenţia asupra birocraţiei care a ajuns la cote extreme în cadrul Ministerului Sănătăţii. Cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi, cu 400.000 de hartii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, reţetă, să meargă la farmacie şi dacă nu găsesc medicamentele să se întoarcă şi să reia ciclul. Nu sunt sportivi de performanta cei aflati in situaţia asta. Vă rog ca în 2 saptămâni să prezentaţi un proiect închegat privind reducerea birocraţiei în acest sens. Nu se poate ca cineva la tratament în străinătate să vină în ţară să demonstreze că e bolnav… este tot caz medical. Hai să nu rezolvăm cazuri punctuale, hai să rezolvam sistemul… sistemul e defect rău, a spus premierul.

Ministrul Sănătăţii a spus în şedinţa de Guvern că a luat legătura cu Magda Vasiliu şi situaţia e rezolvată şi împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Sănătate va lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri.