Premierul Italiei: Se întrevăd „contururile” ieşirii din criza datoriilor

'Contururile' unei ieşiri din criza datoriei suverane iau formă datorită 'evoluţiei' de la Berlin cu privire la ideea unei consolidări a fondului de ajutor, favorizată de eforturile depuse de Italia, a apreciat miercuri şeful guvernului italian Mario Monti.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 13:59
Premierul Italiei: Se întrevăd „contururile” ieşirii din criza datoriilor

‘Cadrul este în evoluţie /…/ Contururile unei posibile ieşiri din criza gravă care a atins Europa începe să ia formă’, a declarat Monti în faţa Senatului. ‘Anumite piese ale mozaicului încep să se apropie încet de locul lor’, a adăugat el, citat de France Presse.

Mario Monti a punctat în special existenţa ‘unei evoluţii pozitive în Germania şi în alte ţări’ în legătură cu resursele fondului european de salvare. Şeful guvernului italian şi-a ‘permis să observe cu toată modestia’ că această evoluţie a fost favorizată de eforturile depuse de Italia.

‘În continuarea acţiunilor guvernului precedent, ne-am intensificat eforturile pentru ca restul zonei euro să poată percepe Italia ca fiind printre cei care pot /…/ contribui la găsirea de soluţii şi nu doar ca principala ameninţare’, a subliniat el, cu trimitere la planul de austeritate adoptat în decembrie şi la planul de liberalizare a economiei adoptat vinerea trecută. Aceasta ‘favorizează o evoluţie, ce nu poate fi decât lentă şi graduală, spre o poziţie mai puţin inflexibilă în ceea ce priveşte resursele financiare ale ‘firewallurilor’ /anticriză’, a apreciat el