Premierul Ludovic Orban a vorbit cu oficialii BNR despre îngheţarea salariilor şi concedieri

Publicat: Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 12:48 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 12:48 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a discutat cu guvernatorul Isărescu despre îngheţarea salariilor pentru a menţine în limite deficitul bugetar.

Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă a vorbit cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre posibilitatea îngheţării salariilor, că discuţiile au vizat menţinerea în limite rezonabile a deficitului bugetar.

Întrebat de jurnaliști, după întâlnirea de vineri cu guvernatorul Băncii Naționale, despre posibilitatea înghețării salariilor, premierul Ludovic Orban a spus că discuțiile au vizat menținerea în limite rezonabile a deficitului bugetar.

Ludovic Orban a răspuns: "Evident că discuția pe care am avut-o este o discuție legată de a menține în limite cât mai rezonabile deficitul bugetar”, alături de găsirea unor soluții fiscale, care se răgăsesc și în programul de guvernare al PNL.

Ludovic Orban: Am eliberat din funcţie cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală

"Se mai îndoiește cineva că deficitul va depăși 3%? Vom discuta la Comisia Europeană, vom explica ce plan de redresare avem. Am convingerea că vor înțelege situația. Relația pe care o avem cu președintele noii Comisii Europene este una de încredere, vom colabora astfel încât România să aibă parte de un tratament corect”, a adăugat șeful PNL.

Premierul a mai spus că vrea îmbunătățirea colectării, precizând că nu este posibil să avem un nivel așa mic de colectare, comparativ cu alte state europene.

"Nu e admisibil ca în România să colectăm 27 și ceva la sută din PIB. Uitați-vă la toate celalte țări europene în care practic veniturile bugetului sunt de la minim 31-32% din PIB. Avem cea mai mare evaziune fiscală, mai ales pe TVA. Și îmbunătățirea colectării reprezintă un obiectiv realizabil”, a mai susținut Ludovic Orban.

Premierul a explicat că reducerea cheltuielilor presupune o restructurare a aparatului administrativ, prin reducerea aparatului administrativ, a numărului de secretari de stat.

"Anul 2019, pe primele 9 luni a avut cea mai mai mare crește de cheltuieli cu personalul, care sunt peste 26% , 27 %. Asta înseamnă restructurare aparatul administrativ, care să fie conforme cu viziunea asupra modului în care trebuie să funcționeze optim fiecare instituție”, a susținut șeful executivului.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a afirmat, vineri, că ar putea fi luată în calcul îngheţarea salariilor pentru menţinerea deficitului bugetar. În replică, guvernatorul Băncii Naţionale i-a spus să ia astfel de măsuri atunci când va fi el ministru.

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H