Premierul Ludovic Orban: Dacă ați locui în Dobroiești și ați auzi cum cântau manele în difuzoare…

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri seara, la România TV, despre restricțiile impuse noaptea, dând exemplul localității Dobroiești, acolo unde locuiește și unde petrecerile se țineau aproape seară de seară.

18 nov. 2020, 23:02
Premierul Ludovic Orban: Dacă ați locui în Dobroiești și ați auzi cum cântau manele în difuzoare…
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri seara, la România TV, despre restricțiile impuse noaptea, dând exemplul localității Dobroiești, acolo unde locuiește și unde petrecerile se țineau aproape seară de seară.

„Noaptea se organizează petreceri, inclusiv în locuri publice. Au existat temeiuri suficiente. Sunt oameni tineri care nu se protejează.

Dacă ați locui în Dobroiești și ați auzi cum cântau în difuzoare, să vedeți câte petreceri erau. Nu suntem singura țară cu astfel de restricții.

Premierul Orban la România TV: „Nu m-am gândit să-mi dau demisia. Nu am niciun motiv”

Premierul Ludovic Orban: „Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”

Vorbește PSD în locul nostru, care spune că vom crește taxe. M-am întâlnit cu o doamnă în stradă care mi-a spus: ‘Când ați venit la putere, m-am speriat. De ce? Pentru că s-a spus că o să tăiați pensiile, dar, în pandemie, le-ați crescut’. Important este ca la fiecare creștere să aibă un suport economic în spate. Valul de împrumuturi este datorat deficitului bugetar. În perioade de creștere economică, PSD s-a împrumutat. Și era creștere economică”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgenţă, explicând că starea de alertă oferă autorităţilor instrumente pentru gestionarea crizei sanitare. El susţine că învăţământul se va desfăşura în continuare în sistem online atâta timp cât nu se constată „o reducere semnificativă” a numărului de îmbolnăviri.

„Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a afirmat şeful Guvernului, miercuri, la România Tv, adăugând că starea de alertă oferă autorităţilor „instrumente care, dacă sunt folosite raţional”, pot contribui la gestionarea crizei sanitare.

În acest context, primul ministru a făcut apel la primari să colaboreze cu autorităţile centrale în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

„Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor. Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru (..) a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.