Premierul Ludovic Orban: „Ordinea de priorităţi în privinţa vaccinării anti-COVID este anunţată de preşedinte”

Orban a declarat marţi, după o şedinţă cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, căordinea de priorităţi în privinţa vaccinării anti-COVID va fi anunţată de preşedintele Klaus Iohannis şi va fi parte dintr-o strategie de imunizare, urmând să se stabilească şi o echipă de implementare a acesteia.

17 nov. 2020, 17:06
Premierul Ludovic Orban: „Ordinea de priorităţi în privinţa vaccinării anti-COVID este anunţată de preşedinte”

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu ştie nimic despre circularele care sunt transmise în ministere, pentru ca angajaţii să se treacă pe lista de vaccinare, şi a asigurat că nu există în acest sens o prioritate a funcţionarilor publici.

„Priorităţile la vaccinare, în funcţie de cantităţile care ne vor fi livrate, sunt cele care au fost anunţate de preşedintele României. După reuniunea de astăzi, preşedintele României va comunica public toate temele dezbătute şi cred că este cel mai autorizat să comunice rezultatele discuţiilor pe care le-am avut. Sigur, în urma analizei şi a decizie luate, Guvernul va lua toate măsurile care au fost discutate la reuniunea organizată de preşedintele României. Cheia de interpretare nu e că au funcţionarii prioritate (n.r. la vaccinare), ordinea de priorităţi este anunţată de preşedinte, ea va fi parte dintr-o strategie de vaccinare”, a precizat Orban, la finalul unei întâlniri cu conducerea Ministerului Sănătăţii, conform Agerpres.

Premierul Ludovic Orban se aşteaptă la un al treilea val al pandemiei

La fel cum a declarat luni şi medicul Alexandru Rafila, Ludovic Orban afirmă că este posibil ca în jurul lunii februarie România să se confrunte cu un val trei al pandemiei de Covid 19.

„Orice măsură de restricţii generează foarte multă opoziţie în societate. Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii, fiind în campanie electorală, tocmai pentru că este nevoie de noi restricţii pentru oprirea creşterii numărului de cazuri. Am luat decizia de carantinare peste tot unde a fost nevoie”, a spus Orban.

Au funcţionarii publici prioritate la administrarea vaccinului?

Toți angajații ministerelor trebuie să anunțe dacă vor să se vaccineze sau nu, iar ministerele centralizează răspunsurile și le trimit Ministerului Sănătății pentru realizarea unei baze de date, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Ministerul Sănătății a refuzat să răspundă la întrebările sursei citate legate de strategia de vaccinare.

Ministerul Sănătății și celelalte instituții din domeniul sănătății au adoptat o strategie de vaccinare, care arată ordinea în care va fi prioritizat vaccinul anti-Covid, atunci când România va avea acces la el.

Citeşte şi: Premierul Ludovic Orban anunţă că ne pregătim de un eventual val trei al pandemiei, aşteptat de specialişti în februarie