Premierul Ciolacu, după întâlnirea cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal: Guvernul va continua să acorde sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina, atât timp cât va fi nevoie

Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, a ajuns vineri la București. Puțin după prânz, premierul ucrainean a fost primit la Palatul Victoria de omologul român, Marcel Ciolacu.

18 aug. 2023, 12:50

Prim-ministrul Marcel Ciolacu l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe premierul Ucrainei, Denys Shmyhal.

Citește și: Marcel Ciolacu, înainte de plecarea la Bruxelles: Premierul şi miniştrii din Guvern nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui

După întâmpinarea oficială, cei doi înalţi oficiali au avut o întrevedere tete-a-tete.

Guvernul României va continua să acorde sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina, atât timp cât va fi nevoie, „până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia”, dar şi mai departe în procesul de reconstrucţie a ţării, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, după discuțiile cu omologul său ucrainean.

”I-am spus şi astăzi domnului prim-ministru, că eu şi Guvernul pe care-l conduc vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina. Suntem uniţi împotriva agresiunii militare a Federaţiei Ruse şi a actelor de barbarism şi laşitate îndreptate împotriva poporului ucrainean. Pierderea de vieţi nevinovate în acest conflict fără sens trebuie să înceteze. Exprim încă o dată sprijinul total pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Vom fi alături de Ucraina, atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe în procesul de reconstrucţie a ţării”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la Palatul Victoria.

El a subliniat perioada extrem de complicată pe care o traversează cele două state, în actualul context, plină de provocări fără precedent pentru securitatea continentului european şi a lumii întregi.

„Trebuie să rămânem, însă, fermi, pentru această luptă. Este, de fapt, şi pentru protejarea modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre fundamentale legate de democraţie şi libertate. Şi mă bucur că poporul român a înţeles din prima clipă aceste lucruri şi a dat dovadă de solidaritate incredibilă cu Ucraina şi poporul ucrainean. Trebuie să apărăm dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra viitorului său pentru că o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă, prosperă, este în interesul strategic al României”, a declarat Ciolacu.