Marcel Ciolacu, vizită de urgenţă în Israel. Premierul român ar avea întâlnire cu Benjamin Netanyahu. Ciolacu: „Momentan, nu pot confirma, sigur voi merge în străinătate”

Premierul Marcel Ciolacu va pleca marți în Israel și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, susțin surse politice pentru România TV. Oficial, patru români au murit deja în conflictul din Orientul Mijlociu.
Filip Stan
15 oct. 2023, 13:07
Marcel Ciolacu, vizită de urgenţă în Israel. Premierul român ar avea întâlnire cu Benjamin Netanyahu. Ciolacu:

UPDATE. Invitat la prima News, premierul Marcel Ciolacu a declarat că în acest moment nun poate confoirma această vizită deoarece situaţia este extrem de complicată în Orientul Mijlociu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre o posibilă vizită în Statul Israel, că, cu certitudine va avea minim o deplasare externă, la Kiev, fiind vorba de o întâlnire la nivelul celor două Guverne, român şi ucrainean, în urma vizitei recente a premierului Ucrainei, Denis Smîhal, la Bucureşti, el aprecizând că în funcţie de acest program o să vadă dacă se impun şi alte deplasări. Şeful Executivului nu a confirmat informaţia privind vizita în Israel.

”Cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minim o deplasare externă”, a spus premierul, el explicând că va fi o formulă de genul şedinţei de guvern comune a celor două state, România şi  Ucraina, convenită de mai mult timp, de când a venit premierul ucrainean Denis Smîhal în România. ”În funcţie de acest program o să vedem dacă se impun şi alte deplasări”, a spus premierul la Prima News.

El a arătat că este o situaţie tensionată. Trebuie să fim foarte corecţi, totul s-a declanşat de la un atac terorist condus de Hamas, asupra cetăţenilor din Israel. Cred că de la 11 septembrie, nu a mai existat un asemenea atac terorist. Acesta este adevărul, de aici s-a pornit”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă poate confirma că va avea şi o vizită în Israel, marţi, aşa cum a apărut informaţia pe surse, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu”.

Marcel Ciolacu va pleca marți în Israel și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, susțin surse politice în exclusivitate pentru România TV. Premierul a anunţat joi că Guvernul a reuşit să repatrieze din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care au cerut acest lucru, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas, şi că, astfel, au reuşit să salveze peste 2.000 de români, dar MAE a activat o celulă de criză pentru soarta celorlalţi conaţionali aflaţi în dificultate.

Am reuşit să repatriem din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care ne-au cerut asta, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Războiul din Orientul Mijlociu: MAE anunţă că patru români şi-au pierdut viaţa în conflict. Celulă de criză la MAE

Marcel Ciolacu a precizat că a fost ”o operaţiune contracronometru în care au reuşit să salveze peste 2.000 de români” şi a mulţumit tuturor instituţiilor implicate, inclusiv companiei Tarom.

Ministerul de Externe a anunţart, joi, că alţi 239 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, prin intermediul a patru curse aeriene.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă sâmbătă seara că Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

MAE a precizat că are în vedere 350 de români aflaţi în Fâşia Gaza. ”Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Suntem în contact şi îi asigurăm de faptul că România face tot ce îi stă în putere pentru a identifica cea mai buna solutie pentru evacuarea în siguranţă. Situaţia de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuţios pentru a nu pune viaţa în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situatia este foarte sensibilă”, au transmis reprezentanţii MAE.

Război în Israel: Hamas, atac furibund cu rachete, SUA trimit al doilea portavion în zonă, iar Israelul pregăteşte invazia pe „apă, aer şi uscat” în Gaza VIDEO

MAE precizează că, pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

Astfel, ”MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah şi al misiunilor diplomatice ale României din regiune menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari şi continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea acestora, ţinând cont de evoluţiile de securitate din teren”, se arată în informarea Ministerului de Externe.

EXCLUSIV| Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinși în infernul din Israel! ”Suntem în mijlocul bombardamentelor! Frica cea mai mare este o ofensivă din partea Hezbollahului”

MAE  a confirmat sâmbătă decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română.

MAE preciza că, la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel, precizează MAE.

În total, bilanţul victimelor cetăţeni români în conflictul din Israel ajunge la patru.

DailyBusiness
DECIZIE OFICIALĂ! Se calculează DIFERIT salariul minim pe economie!
Spynews
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Bzi.ro
Din ce câștigă bani fiica lui Ion Țiriac: S-a angajat în Dubai!
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de joi, 24 octombrie, trei produse perfecte pentru casă pe care mulți români și le doresc. Sunt la ofertă, cel mai ieftin costă 9.99 de lei, și se vor vinde imediat
Capital.ro
Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale. Decizia a venit azi, 22 octombrie
Playtech.ro
Cum arată mormântul Deliei Budeanu de la Mănăstirea Ghighiu. Un detaliu a atras atenția tuturor
DailyBusiness
Se schimbă MERSUL TRENURILOR CFR! Anunțul oficial
Adevarul
Goana după hidrogen. România are o resursă naturală care ar putea asigura nevoile energetice ale lumii în următoare secole
wowbiz.ro
Yamato Zaharia face și el film cu Ema Karter! Anunțul momentului, lovitură sub centură pentru Ovidiu Neveu: „Să vină să învețe și el cum se face” | EXCLUSIV
Spynews
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
Britney Spears a anunțat că s-a căsătorit cu ea însăși. Artista a îmbrăcat și rochie de mireasă / VIDEO
Evz.ro
Război total între două dive din muzica populară. S-au aruncat blesteme și vorbe grele
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
kanald.ro
Accident extrem de grav pe Autostrada A0. O persoană a decedat după ce trei TIR-uri s-au ciocnit. Traficul este blocat
Cancan.ro
Mara Bănică, RĂVĂȘITĂ după clipurile video pe care Pepe i le-a arătat cu Raluca Pastramă. Susține că, în ele, fosta soție a artistului apare…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură de stat în Ungaria?! Pericol maxim în ţara vecină. Ce informaţii s-au aflat
StirileBZI
E.ON cere taxarea românilor în plus! Măsura s-ar putea aplica din 1 aprilie 2025
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
stirilekanald.ro
Mesajul cutremurător al lui David înainte să se arunce de la etaj, după ce s-a despărțit de iubită
substantial.ro
Trei rețineri în Cluj: dosar de înșelăciune privind asigurările auto
MediaFlux
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Candidatul perfect” te așteaptă în cinema! Protagoniștii comediei politice dezvăluie totul: Era foarte frig când am filmat scena din piscină (VIDEO)