Premierul Marcel Ciolacu vrea să le închidă gura protestatarilor din muzee: „Şi eu sunt nemulţumit de multe, dar nu mi-a trecut prin cap să boicotez nişte copii să viziteze”

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat miercuri, 15 mai, în urma anunțului protestelor din muzee, cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor".
Alina Costache
15 mai 2024, 14:50
Premierul Marcel Ciolacu vrea să le închidă gura protestatarilor din muzee:

Cu trei zile înainte de Noaptea Muzeelor, premierul Marcel Ciolacu le transmite un mesaj celor care au anunțat că nu participă la ediția evenimentului din acest an, cauza fiind salariile mici.

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor pentru orice poziţie profesională, dar și echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care se regăsesc în interiorul sectorului cultural.

În capitală, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național de Artă, dar și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” nu vor fi deschise.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru cei care vor să boicoteze Noaptea Muzeelor

Miercuri, 15 mai, în timpul unei conferințe de presă susținută la Constanța, premierul a fost întrebat despre protestul angajaților din muzeele din România din cauza nivelului scăzut al salarizării.

„Am avut o discuție cu doamna ministru al Culturii (n.red. Raluca Turcan). Și eu sunt nemulțumit de foarte multe lucruri, dar nu mi-a trecut prin cap să boicotez niște copii să viziteze muzeele. Din punctul meu de vedere, o să fac un apel la dânșii să își facă serviciul pentru care sunt angajați… Și, prin dialog, deja am început discuțiile cu doamna ministru, cu domnul ministru al Finanțelor (n.red. Marcel Boloș)… Dar la un asemenea șantaj eu nu voi răspunde”, a spus premierul.

Citește și: Mai multe muzee își închid porțile în „Noaptea Muzeelor”. Ce instituții nu participă la eveniment, în semn de protest

Ciolacu a subliniat că se va așeza la masa negocierilor cu muzeografii, dar că nu este o perioadă potrivită acum. Premierul i-a rugat pe aceștia să își facă meseria.

„Înțeleg că este an electoral, înțeleg că există nemulțumiri, dar trebuie să avem și un dialog, și nu îmi aduc aminte până acum să nu fi stat cu vreo categorie la masă, decent și stând de vorbă punctual despre fiecare problemă. La șantaj, îi anunț oficial prin intermediul dumneavoastră că nu voi răspunde”, a punctat Ciolacu.

„Dacă e nevoie, voi apela la alți miniștri și mergem noi și avem grijă de muzee în Noaptea Muzeelor. Nu am nicio problemă”, a mai spus el.

Citește și: Planul premierului Ciolacu pentru salariaţi: deduceri din impozit pentru angajații cu copii şi introducerea salariului minim european

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!