Premierul Marii Britanii în război cu primarul din Manchester, după ce a anunţat lockdown: „Joacă poker cu vieţile oamenilor!”

Zona metropolitană Manchester va intra în lockdown de gradul 3 (cel mai strict) de vineri, de la ora 00:01, a anunţat marţi premierul Boris Johnson, care a fost atacat dur de primarul oraşului şi preşedintele Consiliului Municipal. În Regatul Unit s-au raportat marţi 21.331 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform unei statistici guvernamentale preluate de Reuters.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 16:43
Premierul Marii Britanii în război cu primarul din Manchester, după ce a anunţat lockdown: „Joacă poker cu vieţile oamenilor!”

Manchester era deja în lockdown de gradul 2, iar primarul Andy Burnham acuză atât faptul că decizia escaladării măsurilor s-a luat prea repede, cât şi faptul că guvernul nu acordă sprijinul financiar necesar pentru a susţine restricţiile impuse.

După 8 zile de negocieri cu guvernul, primarul şi membrii Consiliului nu au reuşit să ajungă la un acord privind suma care ar trebui acordată ca ajutor pentru a susţine afacerile închise şi muncitorii care vor rămâne acasă.

Iniţial, Sir Richard Leese, preşedintele Consiliului, a declarat că suma necesară din partea guvernului pentru a impune lockdown de gradul 3 ar fi de 15 milioane de lire, dar primarul Burnham a afirmat că a mers la negocieri fiind pregătit să accepte 75 de milioane.

Reprezentanţii guvernului au oferit iniţial 60 de milioane, pentru ca primarul să lase din pretenţii şi să ceară 65 de milioane, dar era prea târziu. Autorităţile locale acuză acum guvernul că nu ar mai fi participat deloc la negocieri şi, pur şi simplu, au anunţat lockdownul şi vor oferi un ajutor de doar 5 milioane de lire.

Citeşte şi: Coronavirus. Belgia, în pragul unui „lockdown” total, la fel ca în luna martie

În Regatul Unit s-au raportat marţi 21.331 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform unei statistici guvernamentale preluate de Reuters.

Bilanţul ultimelor 24 de ore este în creştere faţă de cel de 18.804 cazuri înregistrat luni, scrie agerpres.ro.

Raportul oficial consemnează de asemenea 241 de decese survenite după mai puţin de 28 de zile de la un test pozitiv, faţă de 80 constatate cu o zi înainte.