Premierul Nicolae Ciucă anunță noua grilă de salarizare din Educație: „Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun!”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noua grilă de salarizare din Educație, în plină grevă. Astăzi, oficialul de la Palatul Victoria va avea noi discuții cu liderii sindicali.

01 iun. 2023, 12:26
Premierul Nicolae Ciucă anunță noua grilă de salarizare din Educație: „Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun!”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că speră ca prin dialogul cu sindicaliștii, de joi, 1 iunie, să rezolve inechitățile acumulate în ultimii 30 de ani.

Oficialul de la Palatul Victoria mai pregătește o propunere pentru cadrele didactice, pentru încetarea grevei, pentru ca tinerii să se poată prezenta la examene și astfel, să încheie anul.

„Ordonanța de Urgență de azi schimbă radical modul de salarizare în Educație, pentru că am considerat că e necesar ca noi toți să înțelegem rolul și menirea pe care o au atât dascălii, cât și întreg sistemul.

Majorările salarizările de care vor beneficia toți cei din sistemul de Educație beneficiază de azi de garanția coaliției de guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, negocieri cu sindicaliștii pentru majorarea salariilor din Educație

Peste 300.000 de angajați din Educație vor beneficia de majorări salariale, stabilite în urma negocierilor cu sindicaliștii.

„Întregul personal din Educație – aprox. 330.000 de oameni, care au zilnic grijă de copiii noștri vor beneficia de o nouă grilă de salarizare, vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare. Este garanția încrederii că vorbim despre un proces ireversibil, care va fi consolidat (…) Apreciem că este momentul să recunoaștem că azi România nu-și mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt momente foarte importante pentru elevii de clasa a 8-a, cei care termină liceul și trebuie să dea examenul de BAC”, a comentat premierul.

„Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun pentru copiii noștri, pentru că atât noi, cât și ei, își doresc să reușească în viață, să-și descopere menirea (…)”, a mai punctat Ciucă.

OUG-ul privind acordarea celor 1.000 de lei brut a fost semnată azi de către Ciucă.