Premierul Nicolae Ciucă, detalii de ultim moment despre majorarea pensiilor | Anunţul mult-aşteptat de mediul de afaceri

Modalitatea în care se va proceda în cazul înlocuirii plafonului de 9,4% la pensii va fi stabilită la nivelul comisiilor de specialitate, a anunțat premierul Nicolae Ciucă înaintea şedinţei de Guvern de vineri.

28 oct. 2022, 10:00
Premierul Nicolae Ciucă, detalii de ultim moment despre majorarea pensiilor | Anunţul mult-aşteptat de mediul de afaceri

Au fost discutate de principiu subiectele legate de plafonul de 9,4% pentru pensii și am convenit cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca acest indicator să poate fi înlocuit cu indicatorii de disciplină fiscală, având la bază studiul Băncii Mondiale”, a declarat premierul.

Detaliile tehnice legate de modalitatea în care se va proceda vor fi stabilite la nivelul comisiilor de specialitate, a mai spus prim-ministrul.

Guvernul a anunțat, joi, că premierul i-a cerut Ursulei von der Leyen ajustarea unor jaloane legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referință.

Citeste si Marcel Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidenţiale: „Domnul Daea nu este de neglijat”. Ce a spus preşedintele social-democrat despre rotaţia premierilor

Premieră națională, după 1989: Se înființează Agenția pentru investiții străine și exporturi

Premierul Nicolae Ciucă anunță înființarea unei structuri în premieră în România. E vorba de o divizie specială destinată oamenilor de afaceri străini, care are ca scop sprijinirea investițiilor străine și încurajarea exporturilor.

La ședința de astăzi o să avem o decizie pe care o așteaptă de mult timp mediul de afaceri. La întâlnirea cu oamenii de afaceri din Belgia am avut discuții despre deschiderea Agenţiei pentru investiții străine și promovarea exporturilor. Este o resursă pe care trebuie să o încadrăm cu resursa umană eficientă„, a declarat Ciucă.

Citeste si Marcel Ciolacu, noi ironii la adresa liberalilor pe tema pensiilor: ”Mă bucur că şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge PSD-ist. Creșterile de pensii și salarii nu se fac prin talcioc, în presă”