Premierul Nicolae Ciucă garantează: NU se va trece la școala online în iarnă, pentru a face economie la energie

Premierul Nicolae Ciucă a asigurat toți actorii implicați în procesul educațional că școala nu va trece din nou în online. 

20 oct. 2022, 11:20
Premierul Nicolae Ciucă garantează: NU se va trece la școala online în iarnă, pentru a face economie la energie

Deși Ursula von der Leyen cere statelor membre UE să facă economie la energie, Guvernul de la Palatul Victoria nu are în plan să revină la școala online, care s-a dovedit a fi un eșec, în perioada COVID.

„Partea aceasta de trecere a școlilor în online din cauza termiei nu are loc în discuția noastră, pentru că am discutat, așa cum spuneam cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate, astfel încât să fie asigurate toate condițiile.

Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condițiile în care și astăzi, când discutăm, căutăm soluții, astfel încât derularea procesului de învățământ coerent, fără niciun fel de alte sincope”, a declarat Nicolae Ciucă, joi.

Angajamentul lui Nicolae Ciucă pentru elevi, părinți și cadrele didactice

 

În localitățile unde există probleme cu bugetul pentru încălzire va exista sprijinul necesar, oferit de la guvern, a asigurat prim-ministrul.

„Sigur, știm foarte bine că sunt câteva localități din țară care, în fiecare an, au avut nevoie de sprijin pentru termine. Discutăm de acele localități unde încă, din păcate, termia se asigură prin consumul de păcură. Vom găsi soluții.

De altfel, prin decizia de ieri de la ședința de Guvern am alocat resursele necesare ca la nivelul autorităților locale să poată să înceapă achiziția de combustibil pentru aceste centrale. Ca atare, sincer, nu văd și nu accept ca să întrerupem procesul de învățământ, pentru că nu există termie în vreuna din unitățile de învățământ”, a mai punctat Ciucă.

Săptămâna trecută, Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat în prima conferință de presă că unul dintre obiective este ca „școlile să rămână deschise, indiferent de evoluția crizei energetice”.