Premierul Orban anunţă cu cât creşte salariul minim pe economie

Publicat: Marţi, 19 Noiembrie 2019 14:23 // Actualizat: Marţi, 19 Noiembrie 2019 14:35 // Sursa: romaniatv.net

Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a anunţat marţi premierul Ludovic Orban, pe pagina de Facebook a Guvernului.

"În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%", a scris şeful Guvernului. 

Citeşte şi: Premierul Orban, anunţ de ultima oră despre majorarea salariului minim pe economie

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că hotărârea de guvern privind majorarea salariului minim pe economie va fi dată până la sfârşitul lunii.

"Deja am primit pe masă o analiză şi așteptăm finalizarea studiului de impact. Mâine e convocat Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru o primă discuţie. Vom veni cu analiza noastra şi cu propuneri privind marjele de creştere. evident, trebuie să ţinem cont de factori obiectivi şi anume indicele de creştere a productivităţii, de crestere a salariului mediu brut, de rata inflatiei, dar si de imapctul pe care poate sa-l aiba cresterea salarului minim aupra profitabilităţii pe mai multe ramuri. Sunt foarte mulţi angajaţi cu salariu minim aşa incat crestrea salariului minim sa nu afecteze profitabilitatea in ramurile respective. Vom veni cu o formulă, negociem. Aşa cum ne-am angajat, obiectivul nostru este ca până la sfârşitul lunii să dăm hotărârea de guvern privitoare la salariului minim", a declarat premierul Ludovic Orban. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban salariu minin pe economie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 16:58
Răspunde | Votează email 0 email
dimoiu
Creste ,creste de se prapadeste{de ris} A lui domn profesor cu cit a avansat,saracu!!!
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H