Premierul palestinian şi-a prezentat demisia

Primul ministru palestinian Rami Hamdallah şi-a prezentat joi demisia din fruntea guvernului, la mai puţin de trei săptămâni după ce a fost numit în acest post. Nu se ştie deocamdată dacă preşedintele Mahmoud Abbas i-a acceptat demisia.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 14:20
Premierul palestinian şi-a prezentat demisia

Potrivit unei surse guvernamentale, Rami Hamdallah i-a remis preşedintelui scrisoarea de demisie în urma divergenţelor sale cu cei doi viceprim-miniştri.

Noul guvern al Autorităţii Naţionale Palestiniene condus de Rami Hamdallah a depus jurământul la 6 iunie la Ramallah, în Cisiordania. Hamdallah, care l-a înlocuit pe 2 iunie pe premierul demisionar Salam Fayyad, a dat asigurări atunci că va conduce „un guvern pentru o perioadă de tranziţie” înainte de a lăsa loc unui executiv de uniune naţională, în perspectiva reconcilierii cu mişcarea islamistă Hamas.

În cadrul unei reuniuni desfăşurate la 14 mai la Cairo, gruparea Fatah, a preşedintelui Mahmoud Abbas, şi Hamas şi-au fixat un termen de trei luni pentru aplicarea principalelor clauze ale acordurilor lor de reconciliere, amânate în mod constant de peste doi ani. Aceste acorduri prevăd ca, în locul guvernelor rivale, Fatah şi Hamas să se formeze un executiv de tranziţie nepartizan, însărcinat cu organizarea de alegeri generale