Premierul Poloniei reacţionează: Putin nu trebuie să folosească situaţia refugiaţilor în detrimentul Ucrainei

Nu trebuie să i se permită președintelui rus Vladimir Putin să se folosească de situația cu refugiații în detrimentul Ucrainei, a declarat, marți, premierul Poloniei, Ewa Kopacz, într-un interviu pentru postul polonez TVPInfo, informează agenția de presă Unian, citată de Agerpres. 

29 sept. 2015, 15:00
Premierul Poloniei reacţionează: Putin nu trebuie să folosească situaţia refugiaţilor în detrimentul Ucrainei

‘Putin încearcă să se folosească de situația din Siria și de refugiați, care vin în masă în Europa, în confruntarea sa pentru Ucraina’, este de părere șefa executivului de la Varșovia.

În opinia premierului polonez, Putin va încerca să se folosească de situația cu imigranții și, ca un foarte abil politician, să arate prin ‘tertipuri politice’ că în Siria multe depind de el.

De aceea, a subliniat Ewa Kopacz în interviul pentru TVPInfo, a fost importantă poziția Poloniei în problema refugiaților și faptul că țara sa nu a devenit epicentrul unor schisme îndelungate în cadrul UE. ‘Astăzi nu putem fi izolați în cadrul UE, după cum și-a dorit probabil Putin, și pe de altă parte să-i avem în spate, din partea estică, pe cei care nu ne doresc binele’, a subliniat premierul polonez, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Polonia îi cere Uniunii Europene să facă distincţia între REFUGIAŢI şi IMIGRANŢII economici

Potrivit șefei guvernului de la Varșovia, tocmai poziția fermă a Poloniei în timpul reuniunii Consiliului European a contribuit, printre altele, la faptul că a fost fixat un termen concret — 30 noiembrie — pentru înființarea de centre provizorii pentru imigranți, unde aceștia vor fi înregistrați și se va face delimitarea între refugiați și imigranți economici.