Premierul Ponta a premiat echipa feminină de spadă, medaliată cu aur la CE din Fraţa VIDEO

Premierul Victor Ponta a premiat, miercuri, la Palatul Victoria, echipa feminină de spadă a României, câştigătoare a medaliei de aur la Campionatul European de Scrimă ce a avut loc în Franţa, la Strasbourg, în perioada 7-14 iunie, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 15:52
Premierul Ponta a premiat echipa feminină de spadă, medaliată cu aur la CE din Fraţa VIDEO

‘În fiecare miercuri este o mare onoare să avem invitaţi aici sportivi, tineri olimpici din ştiinţele exacte. (…) Felicitări echipei noastre de spadă (…) Nu am privilegiul domnului ministru (Mircea Duşa – n.red.) să spun că mă bucur că e vorba de o echipă care se pregăteşte la clubul Steaua. Sunt obligat să spun că mă bucur în numele României. (…) E o mare mândrie pentru România să avem în continuare sportivi care, în ciuda tuturor dificultăţilor, au rezultate foarte bune. Şi că de fiecare dată măcar să-i felicităm şi să facem atât cât se poate face din partea statului pentru a sprijini marea performanţă. Felicitări, mult succes şi sper ca la Rio în 2016 să ne bucurăm şi mai tare’, a declarat premierul.

În cazul spadasinelor Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Maria Udrea premiile au fost dublate, ajungând de la 18.500 de lei, sumă vehiculată iniţial, la 37.000 de lei de sportiv. De asemenea, antrenorul lotului feminin de spadă, George Epurescu, a fost premiat cu 19.425 de lei.

Un premiu suplimentar de 7.400 de lei a fost decernat Simonei Gherman care a obţinut medalia de bronz la individual-spadă, şi ei fiindu-i dublată suma care în total se ridică la 14.800 de lei.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, Alin Badea, component al lotului masculin de sabie al României, care a obţinut locul V la Europenele din Franţa, a fost premiat cu 1.850 de lei, sumă de asemenea majorată de la 925 de lei cât s-a vehiculat iniţial, iar antrenorul acestuia, Dan Găurean, a primit, la rândul său, 693 de lei.

La festivitate au fost prezenţi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu.

Covaliu i-a oferit şi un dar simbolic premierului, constând într-o spadă de panoplie.