Premierul Ponta cere un raport pe cazul Cămătarilor VIDEO

Premierul Victor Ponta cere lămuriri despre cazul fraţilor Cămătaru şi ia în calcul schimbări la nivelul poliţiei dacă vor exista nereguli. Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, nu s-au prezentat la poliţie după ce au fost condamnaţi la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare. Sile Cămătaru a fost prins sâmbătă în Germania şi urmează să fie extrădat în România. UPDATE: În jurul prânzului s-a predat şi Nuţu Cămătaru.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 07:34
Premierul Ponta cere un raport pe cazul Cămătarilor VIDEO

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Ioan Rus să-i prezinte un raport privind numărul şi situaţia celor daţi în urmărire generală de către poliţie. Şeful Executivului ia în calcul posibilitatea unor schimbări la vîrful Poliţiei Române în eventualitatea în care se dovedeşte că nu s-a acţionat cu suficientă fermitate în prinderea celor urmăriţi.

„Dacă este cazul, facem schimbări şi de conducere şi de sistem”, a declarat Ponta luni dimineaţă.

Deocamdată, Ponta a evitat să menţioneze care sunt deficienţele din sistem şi cei responsabili pentru acestea, dar a apreciat că urmăriţii general nu trebuie doar inventariaţi, fără să se ia măsuri eficiente pentru prinderea lor.

„Situaţia cu infractorii pe o listă, într-un computer, dar pe care nu-i caută nimeni, este o situaţie inacceptabilă”, a spus primul-ministru.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

Cum cei doi fraţi Cămătaru nu s-au prezentat la poliţie după pronunţarea sentinţei, poliţiştii au plecat să-i caute. Şi cum nu i-au găsit vineri seara la domiciul lor, poliţiştii i-au dat în urmărire generală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Vasile Balint, cunoscut sub numele de Sile Cămătaru, a fost prins în Germania, în cadrul unui control de rutină în trafic. În prezent, interlopul se află în custodia autorităţilor germane. Duminică seara, Mimi Cămătăreasa, mama lui Sile Cămătaru, şi soţia acestuia au plecat de urgenţă la Frankfurt. Rudele interlopului spun că acesta se simte rău şi vor să ceară transferarea lui la un spital, pentru a primi îngrijiri medicale. În jurul prânzului, în arestul Poliţiei Capitalei a ajuns şi Nuţu Cămătaru.