Premierul Ponta, mândru de fiul său. Andrei Ponta vicecampion naţional la karting

Premierul Victor Ponta s-a aflat, duminică, la Târgu Secuiesc, într-o vizită privată, asistând la ultima etapă a Campionatului Naţional de Karting, în care a fost înscris şi fiul său, Andrei. La doar zece ani, fiul primului ministru a devenit vicecampion naţional la categoria sa de vârstă, după ce la ultimele două competiţii a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 11:24

Fiul premierului, Andrei Ponta, este legitimat la echipa Real Racing, şi se afla pe locul patru în clasamentul naţional, la clasa Mini, înaintea etapei Campionatului Naţional de la Târgu Secuiesc, ultima din 2013. Dublu campion naţional la categoria sa de vârstă, Andrei Ponta a terminat în acest an pe locul doi şi speră să urce din nou pe cea mai înaltă treaptă anul viitor, după cum a scris pe Facebook chiar premierul Victor Ponta. „Andrei a terminat pe locul 2 ultima etapa a Campionatului National de Karting din 2013 – si il „duce in spate” pe Cris (prietenul lui care a castigat). E fff bun locul 2 pe podium, dar obiectivul adevarat este locul 1! Ne pregatim deja amandoi pentru 2014″, este postarea premierului, care însoţeşte o fotografie ce îl înfăţişează pe Andrei, împreună cu rivalul său din acest sezon.

Andrei Ponta spune că a moştenit pasiunea pentru cursele de maşini de la tatăl său şi vrea să ajungă să concureze chiar în Formula 1. „Sunt cel mai mic dintre toti. Cred că voi fi pe doi sau chiar pe unu. Pasiunea o moştenesc de la tata, lui îi plăcea foarte mult raliul, iar cand am mers la un concurs de-al lui mi-a placut si m-am apucat de karting Vreau sa ajung la Formula 1, la Ferrari”, a spus Andrei Ponta, la România TV.

Victor Ponta este pasionat de cursele de raliu, iar în ultimii ani a participat, ca şi copilot, la diverse competiţii. Ultima dată, el a luat parte la Raliul Sibiului, în luna iulie, când a parcurs toate probele speciale prevăzute în program, fără însă a fi înscris oficial în cursă. El spunea că a avut emoţii pentru că de mai bine de un an nu a mai fost într-o maşină de raliuri, dar că nu s-a făcut de râs, avându-l lângă el pe Titi Aur, care i-a fost profesor.