Premierul Ponta, la Cotroceni cu propunerile pentru Interne şi Administraţie

Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din Cabinetul Ponta. Victor Ponta se află, la această oră, la Palatul Cotroceni pentru a-i prezenta preşedintelui interimar Crin Antonescu propunerile sale pentru portofoliile de ministru al Administraţiei şi Internelor, respectiv ministru delegat pentru Administraţie. 

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 07:40
Premierul Ponta, la Cotroceni cu propunerile pentru Interne şi Administraţie

După demisiile lui Ioan Rus şi Paul Victor Dobre, Guvenul a anunţat  că premierul Victor Ponta va merge la Palatul Cotroceni, la ora 12.00, pentru a-i prezenta preşedintelui interimar Crin Atonescu propunerile privind posturile de ministru de Interne şi ministru delegat al Administraţiei.

Potrivit unor surse, sunt luate în calcul şi o remaniere a Executivului, dar şi formarea unui Guvern de Uniune Naţională. 

Preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea şi vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) au venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc după ce Ioan Rus a demisionat de la Ministerul de Interne. Tot luni şi-a depus demisia şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre. Anunţul demisiilor a fost făcut de ministrul de Interne Ioan Rus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ioan Rus şi-a motivat decizia prin presiunile făcute asupra sa şi a ministerului pe care l-a condus în urma referendumului din 29 iulie şi a polemicilor privind listele electorale.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a precizat că a demisionat „din motive personale” şi că va comenta mai mult „altădată”.