Premierul Republicii Moldova, interviu la CNN: „Ne temem de o posibilă invazie militară a Rusiei”

Premierul moldovean Natalia Gavriliţă a declarat într-un interviu pentru CNN că autoritățile de la Chișinău sunt alarmate de războiul din Ucraina, iar dacă acțiunile militare se vor deplasa spre Odesa vor exista și mai multe motive de îngrijorare.

25 iul. 2022, 12:37
Premierul Republicii Moldova, interviu la CNN: „Ne temem de o posibilă invazie militară a Rusiei”

Republica Moldova se teme de o posibilă invazie militară a Rusiei, însă autoritățile fac tot posibilul pentru a se asigura că luptele nu escaladează și pentru a menține pacea„, spune premierul moldovean, Natalia Gavriliţă. Întrebată dacă autoritățile de la Chişinău sunt îngrijorate că Rusia ar putea să atace Republica Moldova, ea a declarat că este un risc, în special ținând cont de prezența trupelor ruse în regiunea separatistă transnistreană.

Suntem îngrijorați, desigur. Este un risc, este un scenariu ipotetic acum, dar dacă acțiunile militare se vor mișca mai departe în sud-vestul Ucrainei, spre Odesa, suntem foarte îngrijorați, mai ales că sunt trupe pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria. Facem tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea și pentru a ne asigura că luptele nu escaladează”, a spus Natalia Gavriliță la CNN.

Citeşte şi Premierul Republicii Moldova a divorţat. Natalia Gavrilița, primele declaraţii: „Stresul a pus presiune pe familia mea”

Premierul moldovean a spus, de asemenea, că războiul a provocat costuri economice mari Republicii Moldova. „Moldova este cea mai afectată țară după Ucraina din punct de vedere economic de acest război. Am văzut deja o inflație foarte mare. Inflația în iunie a fost de 32 la sută”, a mai spus şeful Executivului de la Chişinău.

Într-o altă ordine de idei, Natalia Gavriliță a menționat că obținerea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană a fost o victorie semnificativă pentru R.Moldova și așteptată de cetățeni.

Citeşte şi Sondaj: Cetățenii din R. Moldova s-au săturat de politicieni. Cât de multă încredere mai au în Maia Sandu și Igor Dodon