Premierul României, primele declarații după incendiul de la Balș: ”O tragedie! Reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”

Florin Cîțu a transmis condoleanțe familiilor îndoliate în urma incendiului izbucnit în această dimineață la Matei Balș. Premierul susține că reacția autorităților a fost rapidă și eficientă.

29 ian. 2021, 10:37
Premierul României, primele declarații după incendiul de la Balș: ”O tragedie! Reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”

Premierul României a reacționat în urma incendiului izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Acesta susține că o tragedie a lovit Bucureștiul, din păcate, cu victime.

Citește și: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

Florin Cîțu susține că autoritățile au reacționat rapid și eficient la unitatea medicală, iar de transportul sigur al pacienților care erau internați în pavilionul incendiat s-a asigurat chiar acesta. De asemenea, premierul a precizat că despre cauzele incendiului se va discuta abia după ce vor veni toate informațiile.

Premierul Cîţu convoacă de urgenţă şedinţă de Guvern după incendiul de la Matei Balş. Şedinţa este programată să aibă loc după ce Klaus Iohannis va vizita unitatea medicală. Aceasta a fost anunţată să înceapă la ora 13:30 şi se va desfăşura în sistem online, după ce preşedintele Klaus Iohannis va veni în vizită la Spitalul Matei Balş.

”În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.

În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile” , este mesajul premierului României.

Incendiu la Institutul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.