Premierul Slovaciei, infectat cu coronavirus. Ţara intră din nou în lockdown

Premierul Slovaciei, Igor Matovic, a fost confirmat cu coronavirus. Slovacia impune un nou lockdown începând de sâmbătă, 19 decembrie, până pe 10 ianuarie, mai anunță guvernul de la Bratislava. 

18 dec. 2020, 20:48
Premierul Slovaciei, infectat cu coronavirus. Ţara intră din nou în lockdown

Premierul Slovaciei, Igor Matovic, a anunţat pe Facebook că este infectat cu coronavirus. Biroul guvernamental a declarat că a anulat toate evenimentele pentru zilele următoare, dar nu a oferit detalii suplimentare despre circumstanţele testării.

Premierul Slovaciei, infectat cu coronavirus. Slovacia intră din nou în lockdown

De asemenea, Matovic nu a comentat starea sa de sănătate ori prezenţa unor simptome asociate COVID-19.

Pe 7 noiembrie, Slovacia a lansat a doua etapă de testare la nivel naţional pentru depistarea coronavirusului, după un prim val de teste care a dezvăluit că peste 1% din cei 3,6 milioane de oameni testaţi sunt pozitivi.

Citeşte şi Preşedintele slovac, despre necesitatea stării de urgenţă în Slovacia: „Secundele noastre de azi înseamnă ani de viaţă pentru alţii”

„Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19„, a declarat atunci premierul Matovic reporterilor, lăudând participarea ridicată la teste, potrivit Bloomberg.

Slovacia – cu 5,5 milioane de locuitori – a înregistrat aproape 90.000 infectări cu Covid şi aproape 600 de decese de la începutul pandemiei.

Slovacia impune un nou lockdown începând de sâmbătă, 19 decembrie, până pe 10 ianuarie, mai anunță guvernul de la Bratislava.

Emmanuel Macron are coronavirus. Anunţul oficial făcut de Palatul Elysee

Palatul Elysee a anunţat joi că Emmanuel Macron a dat rezultate pozitive la coronavirus. Președintele Republicii Franceze se va izola timp de șapte zile, dar va continua să lucreze de la distanţă, potrivit președinției.

„Acest diagnostic a fost pus în urma unui test  PCR efectuat la debutul primelor simptome”, se arată declarația preşedinţiei franceze, citată de BBC.

„În conformitate cu reglementările sanitare actuale, aplicabile tuturor, președintele Republicii, domnul Emmanuel Macron, se va izola timp de șapte zile. El va continua să lucreze și să-și desfășoare activitățile de la distanță„, se mai arată în comunicat.

Anturajul preşedintelui declara la începutul săptămânii pentru Le Figaro că Emmanuel Macron s-a testat în mai multe rânduri de la începutul epidemiei şi că nu a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

Soţia sa, Prima Doamnă Brigitte Macron, a fost un ”caz de contact” în urmă cu mai multe luni, însă cuplul prezidenţial francez nu s-a infectat până acum.

Palatul Elysee a mai informaz că șeful statului francez își va anula toate călătoriile, inclusiv vizita în Liban, programată pentru sfârşitul acestui an.