Premierul Suediei condamnă atitudinea Guvernului britanic faţă de români şi bulgari

Premierul suedez Fredrik Reinfelt a criticat atutudinea Guvernuljui britanic faţă de poblema imigraţiei  masive românilor şi bulgarilor.

RomaniaTV.net
26 mart. 2013, 19:47
Premierul Suediei condamnă atitudinea Guvernului britanic faţă de români şi bulgari

Premierul Suediei, conservatorul Fredrik Reinfeldt, l-a criticat marţi pe omologul său britanic, David Cameron, spunând  că Guvernul de la Stockholm nu a constatat vreo imigraţie masivă a românilor şi bulgarilor, scrie presa franceză.

„Cred că este o situaţie nefericită”, a declarat Reinfeldt făcând referire la discursul premierul britanic. „Cred într-o Europă care trebuie să fie deschisă, în care să avem libertate de circulaţie şi în care trebuie să ne întrebăm mai degrabă cum se pot integra mai uşor străinii pe piaţa muncii”, a completat primul-ministru suedez.

Reinfeldt a susținut că, după pieţei muncii pentru cetățenii români şi bulgari, Suedia nu a constatat vreun aflux masiv de persoane care să încerce să beneficieze de indemnizaţii sociale. „Nu ne-am confruntat cu acest turism social şi ar fi înţelept să împărtăşim această idee şi altora”, a spus el.