Premierul susţine că moţiunea USL reprezintă un paradox politic

Mihai Răzvan Ungureanu a spus că motivul invocat de USL pentru moţiunea de cenzură, înfiinţarea facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, nu se susţine atâta vreme cât părţile interesate în chestiunea UMF au agreat soluţia guvernamentală.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 11:52
Premierul susţine că moţiunea USL reprezintă un paradox politic

„Este o moţiune de cenzură care nu mai are obiect pentru că UMF a acceptat să pună în aplicarea Hotărârea de Guvern. Părţile şi cei direct implicaţi sunt absolut acomodaţi cu soluţia găsită. În cazul ăsta, suntem într-un paradox politic”, a comentat Ungureanu intenţia depunerii moţiunii de cenzură  de către opoziţie, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualităţi.

Ungureanu a precizat că nu vede motivul unei moţiuni îndreptate împotriva unui guvern instalat de numai două luni, dar care merge bine.

Prim-ministrul a ţinut să avertizeze şi asupra consecinţelor unei eventuale adoptări a moţiunii de către Parlament. „În cazul în care moţiunea trece, vom arăta ceea ce nu trebuie să arătăm: că România este instabilă, că preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul general, că schimbarea Guvernului într-un an electoral va duce la semianarhie instituţională. Este riscant şi complet dăunător la adresa stabilităţii economice şi politice a României”, a apreciat Ungureanu.