Premierul turc, către Cioloş: V-aţi asumat o mare responsabilitate, după tragedia din Colectiv

Premierul Turciei Ahmet Davutoğlu i-a transmis lui Dacian Cioloş o scrisoare de felicitare pentru votul de încredere dat de Parlament noului Guvern. În scrisoare, şeful Guvernului turc a precizat că şi-a asumat o mare responsabilitate prin preluarea funcţiei de şef al Executivului, după tragedia din Clubul Colectiv.

18 nov. 2015, 15:11
Premierul turc, către Cioloş: V-aţi asumat o mare responsabilitate, după tragedia din Colectiv

Am fost deosebit de satisfăcut de faptul că noul Guvern al României format de dvs. şi-a început activitatea ca urmare a obţinerii ieri a votului de încredere din partea Parlamentului. Ştiu că v-aţi asumat o mare responsabilitate după zilele grele trăite ca urmare a pierderii vieţii unui număr mare de tineri printre care se află şi un student turc în timpul tragicului accident care a avut loc la Bucureşti pe 30 octombrie şi după acea zi”, se arată în scrisoarea trimisă Ambasadei Turciei la Bucureşti.

Citeşte şi: INCENDIU COLECTIV. Opt pacienţi se află în stare critică, iar patru – în stare gravă

Ahmet Davutoğlu a mai spus că Turcia a urmărit îndeaproape evoluţiile din România şi „s-a străduit să o sprijine pentru alinarea rănilor provocate de tragedie”.

„Noi vom continua şi în perioada următoare să amplificăm colaborarea bilaterală cu prietena şi aliatul nostru, România, ca şi dialogul nostru politic strâns. Cu aceasta ocazie vă transmit cele mai bune urări de succes”, se mai arată în scrisoarea premierului turc.

În urma incendiului din clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 17 zile de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numărul victimelor ajungând la 56.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, aproximativ 40 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi unul în Germania.