Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk este cu gândul la GAZUL RUSESC

Publicat: Vineri, 22 August 2014 20:24 // Actualizat: Vineri, 22 August 2014 20:24 // Sursa: romaniatv.net

Pe Ucraina o aşteaptă o iarnă lungă şi rece, a avertizat, vineri, premierul Arseni Iaţeniuk, afirmând că ţara mai are nevoie de încă 5 miliarde de metri cubi de gaz rusesc şi ar putea fi nevoită chiar să importe cărbune din cauza impactului conflictului asupra regiunilor sale industriale estice, transmite agenţia Reuters.

Pe Ucraina o aşteaptă o iarnă grea fără gazul rusesc, a spus premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk. El se gândeşte deja la iarna care va veni şi la necesarul de gaze pentru ca populaţia ţării să nu rămână fără cota de gaze naturale necesare.

Luptele îndelungate dintre forţele guvernamentale şi rebeli în estul Ucrainei au determinat minele de cărbune să îşi reducă producţia sau să îşi suspende activitatea complet, punând în pericol piaţa energetică a ţării.

Citeşte şi Decizie MAJORĂ la Kiev: Tranzitul GAZELOR RUSEŞTI prin UCRAINA va fi SUSPENDAT

În acelaşi timp, Rusia, care a furnizat aproximativ jumătate din cantitatea de gaz folosită de Ucraina anul trecut, a redus livrările la 16 iunie pe fondul unei dispute legate de preţuri şi ca urmare a anexării Crimeii de către Moscova. Întrebat într-un interviu televizat dacă, în opinia sa, Ucraina ar putea supravieţui fără gazul rusesc, Iaţeniuk a răspuns: 'Nu (...) Situaţia din timpul iernii va fi foarte dificilă'.

Compania de stat ucraineană Naftogaz a reuşit să economisească 3,1 miliarde de dolari pentru a achiziţiona gaz pentru următoarea perioadă de iarnă, a spus el. Ucraina a încercat totodată să obţină mai mult gaz din partea Uniunii Europene (UE) şi să îşi reducă nivelurile de consum comparativ cu cele 50 de miliarde de metri cubi de anul trecut. În prezent, Ucraina deţine 15 miliarde de metri cubi în rezervele sale, potrivit lui Iaţeniuk.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 aug 20:40
...vineri, premierul Arseni Iaţeniuk, afirmând că ţara mai are nevoie de încă 5 miliarde de metri cubi de gaz …read more ...
22 aug 20:34
... Pe Ucraina o aşteaptă o iarnă lungă şi rece, a avertizat, vineri, premierul Arseni Iaţeniuk, afirmând că...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H