Premierul Ucrainei acuză: Arbitrii ne-au privat de 6 medalii la JO 2012

Ucraina a fost deja privată de şase medalii din cauza deciziilor ''injuste'' luate de arbitri la Jocurile Olimpice de la Londra, a declarat joi primul ministru Mikola Azarov.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 14:07
Premierul Ucrainei acuză: Arbitrii ne-au privat de 6 medalii la JO 2012

Sincer vorbind, arbitrii sunt atât de incorecţi”, a criticat şeful guvernului de la Kiev, Mikola Azarov, arbitrajul de la JO, în timpul unei deplasări făcute în nord-estul Ucrainei. ”Ei ne-au privat deja de şase medalii”, a adăugat el. ‘‘Numai ţările puternice nu sunt private de medalii”, a mai spus Azarov.

Una dintre medaliile la care face referire Azarov este cea din concursul masculin de gimnastică pe echipe, Ucraina fiind iniţial în posesia bronzului, însă ulterior, după contestaţia Japoniei, a căzut pe locul 4.

La Londra, Ucraina spera să-şi amelioreze performanţa de la JO de la Beijing din 2008, unde a cucerit 27 medalii, dintre care 7 de aur. Însă, joi, fosta republică sovietică se afla doar pe locul 19 în clasamentul pe naţiuni, cu doar 10 medalii: 3 de aur (scrimă, canotaj şi haltere), 1 de argint şi 6 de bronz.