Premierul ungar Orban este îngrijorat de naţionalismul românesc

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a exprimat preocuparea în legătură cu riscul apariţiei unor tendinţe politice naţionaliste în România, informează MTI.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 05:48
Premierul ungar Orban este îngrijorat de naţionalismul românesc

Cu ocazia Conferinţei Rezistenţei Ungare (MAERT), desfăşurată la Budapesta, Orban a declarat că Guvernul ungar are toate motivele să fie preocupat în legătură cu evoluţiile politice din România, dat fiind că, ani întregi, nu au existat mesaje politice de genul celor de acum.

Potrivit MTI, Orban a declarat că Guvernul ungar îi susţine pe patrioţii români care cooperează cu minoritatea ungară şi cu Budapesta.

Conferinţa Rezistenţei Ungare (MAERT) este reuniunea anuală a politicienilor de etnie maghiară din ţările vecine cu Ungaria.

Totodată, Viktor Orban s-a întâlnit, marţi, la Budapesta cu Laszlo Tokes, liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilavania, şi cu Tibor Toro, preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, pe marginea Conferinţei Permanente Maghiare (MAERT), relatează MTI.

În cadrul discuţiilor, Tokes şi Toro l-au informat pe premierul ungar în legătură cu situaţia politică din România şi au declarat că Partidul Popular, implicat în obţinerea autonomiei pentru comunitatea maghiară, are şanse să câştige mandate în Parlamentul român la următoarele alegeri, potrivit unei declaraţii pe care partidul a trimis-o MTI.

Potrivit documentului, Orban a cerut partidelor etnice maghiare din România să coopereze între ele.