Premierul Ungariei a postat o fotografie a „Ungariei mari”. REPLICA lui Ludovic Orban pentru Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a postat pe Facebook o sfidare la adresa României, o fotografie cu harta "Ungariei mari", care înglobează Transilvania.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 17:32
Premierul Ungariei a postat o fotografie a „Ungariei mari”. REPLICA lui Ludovic Orban pentru Viktor Orban

Viktor Orban a publicat miercuri pe pagina personală Facebook o poză cu harta Ungariei mari, care conţinea şi Ardealul. Postarea prim ministrului ungar a aprins şi mai tare scandalul care macină România în ultimele zile, privind autonomia „ţinutului secuiesc”.

Premierul Orban a venit cu un răspuns ironic pentru primul ministru al Ungariei: „Vrabia mălai visează”, a fost comentariu sarcastic al premierului României.

Premierul a vorbit și despre inițiativa liderului grupului PMP din Camera Deputaților, Marius Pașcan, care le-a cerut miercuri președintelui Klaus Iohannis și Guvernului „plasarea UDMR în afara legii”.

„PNL este un partid care susține libertatea de asociere. Asta nu înseamnă că vom susține vreodată proiecte de lege anticonstituționale și care afectează ceea ce este prevăzut în Constituție. Nici nu știu cum arată proiectul de lege, dar eu cred ca astfel de proiecte trebuie bine gândite, pentru că există niște gânduri și libertăți care trebuie respectate”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Augustin Zegrean: „Justiţia va anula amenzile date pe ordonanţa militară pentru că au fost date în baza unei legi neconstituţionale”