Victor Ponta, interimar la Sănătate. Raed Arafat va prelua atribuţiile administrative

Premierul Victor Ponta preia interimar conducerea Ministerului Sănătăţii, după ce Vasile Cepoi şi-a dat luni demisia din funcţie, informează România TV.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 09:04
Victor Ponta, interimar la Sănătate. Raed Arafat va prelua atribuţiile administrative

Victor Ponta va asigura interimatul la Ministerul Sănătăţii, iar subsecretarul de stat Raed Arafat va prelua atribuţiile administrative. Premierul va deţine interimatul la conducerea ministerului timp de 45 de zile, termen prevăzut de lege.

Ponta a precizat că el va gira funcţia de ministru al sănătăţii, dar toate atribuţiile vor fi delegate subsecretarului de stat Raed Arafat.

„O să găsim soluţia juridică, pentru că domnul Arafat nu este membru al Guvernului şi nu poate, în mod formal, să gireze funcţia şi probabil o voi gira eu, cu toate atribuţiile delegate domnului Arafat”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat că a discutat cu Raed Arafat, iar acesta a acceptat să preia atribuţiile de ministru până la 9 decembrie, fără a ocupa efectiv postul de ministru, urmând ca un nou ministru să fie desemnat în viitorul guvern, după alegeri.

„Mi-a zis că până pe 9 decembrie este de acord să ocupe această funcţie. Va fi până pe 9 decembrie, după care în noul guvern voi propune un alt ministru”, a spus Ponta. El a precizat că Arafat i-a transmis că nu doreşte să fie numit în postul de ministru.

Vasile Cepoi şi-a dat luni demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce a fost acuzat de ANI că a beneficiat de contracte cu fonduri europene pe vremea când era şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.